Pazi, knjiga u Galeriji Karas

SanjaPribicOd 3. do 14. studenog u Galeriji Karas, Praška 4 u Zagrebu, održati će se program PAZI, KNJIGA u Galeriji KARAS! – program se realizira u okviru Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! udruge KNJIGA U CENTRU. Suorganizator dijela programa Festivala koji se održava u Galeriji Karas je ULUPUH

Festival PAZI, KNJIGA! održava se od 2003. godine pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreb i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Svake jeseni u Zagrebu u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama, organizator festivala, udruga pisaca i ilustratora KNJIGA U CENTRU, organizira festival knjige i književnosti na kojem okupljenoj publici, pretežno djeci i mladima, predstavlja recentnu književnost iz Hrvatske i svijeta kao i gostujuće autore. Svake godine na festivalu se preko svojih djela i osobno, predstavi tridesetak autora, održi se jednako toliki broj festivalskih događanja (književnih tribina, književnih susreta, književnih radionica, izložbi, likovnih radionica) kojima prisustvuje između 2000 i 3000 posjetitelja. Uz Zagreb, kao epicentar festivalskih zbivanja, dio programa se održava i u drugim gradovima Hrvatske (dosad je festival posjetio Bjelovar, Krapinu, Karlovac, Belišće, Sisak, Ivanić Grad, Osijek) te u inozemstvu (Sarajevo, Beograd, Pančevo, Istanbul, Berlin).

Cilj festivala PAZI, KNJIGA! jest promocija knjige i književnosti, te općenito umjetnosti koja na bilo koji način ima veze s pisanom riječju (ilustracija, gluma, ulični performans), kod široke publike, s posebnim naglaskom na interakciju umjetnika s jedne strane i djece i mladih, s druge.

U okviru ovogodišnjeg programa Festivala, u Galeriji Karas biti će postavljena međunarodna izložba slikovnica „Slikovnica – prozor u svijet”.

Izložba ima za cilj predstaviti radove umjetnika (pisaca i ilustratora) iz različitih zemalja. U ovogodišnjem izložbenom postavu bit će izložene slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske, Hrvatske, koje će i širokoj javnosti i umjetničkoj struci biti predstavljene u suradnji s Iranskim kulturnim centrom, Alliance Francaise iz Zagreba te Teatrom Puna kuća. Autorica izložbe je Ana Đokić. Izložba će biti otvorena do 14. studenog, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Uz izložbu, u prostoru galerije održati će se nekoliko književno-likovnih radionica za djecu, u slijedećim terminima:

Utorak, 3. studenoga u 12h

Iranske priče

U suradnji s Iranskim kulturnim centrom i Teatrom PUNA KUĆA

Srijeda, 4. studenoga u 17h

Francuske priče

U suradnji s Alliance Francaise iz Zagreba

Srijeda, 11. studenoga u 12h

Priče sa svih strana

U suradnji s Teatrom PUNA KUĆA

Radionice su besplatne za polaznike. Prethodno se molimo najaviti na email: knjigaucentru@yahoo.com

U utorak, 10. studenoga u 18h održati će se druženje pisaca i ilustratora, u kojoj će između ostalih sudjelovati: Dejan Aleksić, Sonja Zubović, Dušan Pavlić, Darko Macan, Zoran Pongrašić, Ljiljana Marinković, Silvija Šesto, Jasminka Petrović, Saša Krnic, Željka Mezić, Sanja Pribić, Sanja Pilić, Igor Čumandra, Dubravko Marijanović,Nikolina Manojlović – Vračar, Ranka Javor, Robert Mlinarec, Diana Zalar, Ana Đokić.

IrenaZelenaSvi pisci, ilustratori, nakladnici, i ljubitelji knjige su dobro došli!

Nositelj projekta: Udruga KNJIGA U CENTRU

Partner: ULUPUH

Prostor održavanja izložbe i pratećih programa: Galerija Karas, Praška 4, Zagreb

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Zagreba.