Tigar 2

Izložba „Povratak tigra” Tomislava Marijana Bilosnića bit će otvorena u Hrvatskom centru Beč – Kroatisches zentrum u Beču 5. studenoga 2015. godine

Izložba pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Austriji, događa se u organizaciji Hrvatskog centra i Matice hrvatske u Austriji, te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar i Međunarodih književnih susreta u Koljnofu (Kópháza) u Mađarskoj.

Tigar 1Bilosnić će se likovnoj publici u Beču predstaviti sa svojim slikarskim ciklusom „Povratak tigra”. Riječ je o više od pedesetak slika u tehnici ulja na kartonu, formata 70 x 50 cm, nastalih na temu Bilosnićeve već svjetski poznate zbirke pjesama „Tigar”, prevedena na engleski, španjolski, talijanski, njemački, makedonski, albanski, romski, slovenski, rumunjski i romski jezik, te djelomično na bugarski, porugalski i mađarski jezik, kao i gradišćansko hrvatski.

Tigar 4O umjetničkom radu i djelu autora izložbe govorit će dr. sc. Igor Šipić, kada će biti predstavljena i njegova netom izišla knjiga „Vulkan na sudbini života”, koja se bavi umjetničkim portretom Tomislava Marijana Bilosnića. Izložbu „Povratak tigra” otvorit će dr. sc. Zdenka Webwer, opunomoćeni ministar RH.

Tigar 5U programu otvaranja izložbe u glazbenom dijelu sudjelovat će „Dubrovački kavaljeri”, dok će u književnom dijelu večeri uz Tomislava Marijana Bilosnića i Igora Šipića nastupiti i književnici Božica Brkan, Đuro Vidmarović, Robert Mlinarec, Božidar Glavina, Denis Peričić, Marko Gregur, Nikša Krpetić i Darko Pero Pernjak.

Izložba „Povratak tigra” u Beču će biti otvorerna od 5. do 19. studenoga 2015. kada ćebiti prenijeta u Koljnof (Kópháza) u Mađarsku.

Tigar 3