XIX. likovna kolonija “Ploče 2015”

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Pločama (POU-a) 10.listopada 2015. godine održana je jednodnevna XIX. likovna kolonija “Ploče 2015”

XIX likovna kolonija Ploče 2015 1

Na koloniji su sudjelovali umjetnici uglavnom sa juga „Lipe naše”, te iz susjedne republike BiH i to sve kolege sa kojima likovnjaci iz Ploča ostvaruju dugogodišnju suradnju, kao i razmjenu skupnih izložbi u ovom kraju južne Hrvatske i BiH

foto-galerija

Umjetnike je dočekao gradonačelnik Grada Ploče Krešimir Vejić, dožupanica Marija Vučković, ravnateljica POU-a Marija Grgurinović Bebić, slikar Jure Jovica koji je ujedno voditelj kolonije i Drago Krstičević kao djelatnik POU-a u čijem se okruženju kolonija i održala. Domaćini su im nakon kratkih govora dobrodošlice poželjeli ugodan boravak i plodonosan rad, a slikari iz Ploča već tradicionalno nisu sudjelovali u stvaranju, već su i ovog puta bili samo u ulozi dobrih domaćina.

Umjetnici/sudionici Likovne kolonije

Ante Brkić
Ante Dragobratović
Antea Ratković
Branimir Bartulović
Branka Đerek
Diana Jurić-Marić
Dubravka Rathman
Franica Čebirić
Ivan Oberan
Jagoda Jakir
Jagoda Lasić
Josip Škerlj
Joško Čizmić
Miro Stamatović
Mirsada Mustapić
Nena Gligorov
Nino Dupčić
Teo Bilas
Tonći Alač-Dugi
Valter Kožul
Živko Mustapić

XIX likovna kolonija Ploče 2015 19

Umjetničkim djelima prevladavala je tehnika ulje na platnu, akril, kamen i kombinirana tehnika.

Nakon plodonosnog rada koji je potrajao do kasnih poslijepodnevnih sati i bogate trpeze koja je potom slijedila, umjetnici su se zahvalili organizatorima, te zaželjeli novi i jubilarni susret iduće godine.

Umjetnička djela koja su nastala kao rezultat rada spomenutih umjetnika nadopuniti će fundus slika Grada Ploča koji je financirao ovaj kulturni projekt.

Pripremio član Likovne radionice POU Ploče i suradnik Akademija arta, Velimir Penović

Grupna fotografija i još par fotografija autora, posuđene su sa FB stranice POU-a Ploče

XIX likovna kolonija Ploče 2015 2