Priopćenje sa sastanka povjerenika za obiteljski pastoral

Povjerenici su prvi dio sastanka posvetili daljnjoj razradi sadržaja Drugog ciklusa obiteljskog pastorala 2016. – 2018. s osobitim naglaskom na uvrđivanje programa Drugih nacionalnih studijskih dana, koji bi se prema prijedlogu, trebali održati 22. i 23. travnja 2016. u Osijeku

151030 povjerenici

Sastanak (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji pod predsjedanjem biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, održan je u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u četvrtak, 29. listopada 2015.

Dr. Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj, izvijestio je o svom sudjelovanju na Osmom svjetskom susretu obitelji održanom 22. – 27. rujna 2015. u Philadelphiji, SAD. Povjerenici su informirani i o nekim drugim aktualnostima te budućim značajnim događajima, kao i o edukacijskim mogućnostima iz obiteljskog pastorala. U drugom dijelu sastanka prof. dr. sc. Dražen Živić održao je izlaganje na temu “Migracijska i demografska kriza u Hrvatskoj: činjenice i moguća rješenja” koje je potaknulo živu raspravu, rezultat koje je zaključak da svako daljnje odgađanje donošenja cjelovite, dugoročne i fleksibilne pronatalitetne obiteljske odnosno populacijske politike ozbiljno ugrožava opstojnost Hrvatske.