Skip to content

Recital na zatvaranju izložbe Rajke Poljak

Rajka1Bliži se zatvaranje izložbe likovnih radova Rajke Poljak u Kneževini Lihtenštajn. Rajka je rođena u Mihovljanu kraj Zlatara. Od 2009. živi u Lihtenštajnu u braku s iskusnim internacionalcem, likovnim stvarateljem i autorom Vladom Franjevićem rođenog u selu Martinac kraj Čazme. Ovaj dvojac ima iza sebe već nekoliko zajedničkih nastupa kako u likovnom smislu (Bosna i Hercegovina, Egipat, Francuska, Hrvatska, Italija, Njemačka, Švicarska) tako i literarnom (Hrvatska, Kneževina Lihtenštajn, Njemačka, Švicarska).

Ovdje prijevod pozivnice za zatvaranje druge samostalne izložbe a koja je bila poslana na medije od strane organizatora izložbe.

Pozivnica
Nedjelja 11. prosinca 2015, 17 sati, Seminarski centar Stein Egerta, Schaan, K.Liechtenstein

Zatvaranje izložbe
„Samoostvarenje na nasipu Rajne” Rajke Poljak s dvojezičnim recitalom Vlade Franjevića i Rajke Poljak.

Trajanje: ca. 45 Minuta.
Gosti: Hrvatski veleposlanički par iz Švicarske, načelnik općine Schaan, i dr.

Kratki opis zatvaranja izložbe

Prije još, kao član Interesne zajednice autora njemačkog govornog područja (IGdA) u Njemačkoj ili Društva spisatelja Züriške regije i autora istočne Švicarske (ZSV) Vlado Franjević je već nekih dvadeset godina čitao svoje literarne radove (prije svega poeziju – uvijek dvojezično) u Njemačkoj, Švicarskoj i Lihtenštajnu. Zadnjih pet godina sve više prakticira isto zajedno sa suprugom Rajkom Poljak. Ona prezima uglavnomrecitiranje na hrvatskom standardu ili kajkavskom. Na zatvaranju Rajkine izložbe u nedjelju 11. listopada 2015. u 17.00 sati (ista je bila otvorena 20. kolovoza ove godine) u Stein Egerti publika će doživjeti premijeru. Rajka će po prvi put čitati njezine vlastite stihove. Ulaz je slobodan. Zbog velikog uspjeha izložbe, ista je produžena do nedjelje 18. listopada. Za moguće dodatne informacije obratiti se molimo na adresu

Erwachsenenbildung Stein Egerta, Schaan, Daniel Quaderer, daniel.quaderer@steinegerta.li

Rajka2Rajka i Vlado se srdačno zahvaljuju informativnim medijima koji su podržali i ovu njihovu aktivnost te ih srdačno pozivaju prenijeti i slijedeće vijesti. Bilo bi dobro:

a) upoznati se s informacijama (na njemačkom) o tome na koje je sve nacionalne i univerzitetske knjižnice i biblioteke u Njemačkoj i Austriji bio poslan katalog, od strane povjesničara umjetnosti dr. Thomasa E. Wangera (a koji je ujedno i autor teksta o Rajkinom likovnom stvaralaštvu)

b) Rajkin se dvojezični katalog – koji će biti prezentiran vrlo skoro i na Frankfurtskom sajmu knjiga, kao jedna od najnovijih publikacija Kneževine Lihtenštajn – može naručiti online-putem ovdje www.online-druck.biz/shop/buchhandlung/rajka-poljak-selbstverwirklichung-in-der-malerei_907.html Rajkin je katalog bio publiciran od strane Potpirajuće udruge SPIRALNI KANALI (SCSA-SKFV-PUSK) www.spiral-channels.net/pusk/