Skip to content

Kreće 6. sezona Jazz laba! Besplatne jazz radionice u Studentskom centru

Kruno LevacicOd ovoga listopada u prostorima Studentskog centra opet će odzvanjati zvukovi jazza, jer s besplatnim radionicama kreće Jazz lab. To je projekt triju partnera: Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu pokrenut 2011. godine s jednim zajedničkim ciljem- osnivanje jazz odjela Muzičke akademije u Zagrebu, a kako bi se on ostvario potrebne su kontinuirane aktivnosti i pripreme. Radionica klarinetista, saksofonista i skladatelja Željka Kovačevića na temu “Jazz language” održat će se 13. listopada, dok će vas “o važnosti tehnike i slušanja” 27. listopada poučiti vodeći hrvatski jazz bubnjar, jedinstveni Kruno Levačić. Obje radionice će se održati u dvorani SEK Teatra &TD, Savska 25, od 17 do 20 sati.

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz je besplatan.

Dodatne informacije na hgm@hgm.hr 01/6111600 ili www.hgm.hr.

Tenor saksofonist i klarinetist Željko Kovačević, diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Predstavlja se i kao kompletan autor, skladatelj, producent, aranžer te je jedan od naših rijetkih glazbenika koji su ostali vjerni fusion izrazu. Svirao je u mnogim svjetski poznatim orkestrima diljem Europe, Južne Amerike, Afrike i Rusije. Sudjelovao je na prvom jazz workshopu u Zagrebu i Burghausenu. Jedan je od utemeljitelja Društvenog jazz orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda. U svojoj karijeri ostvario je suradnju s cijenjenim i poznatim jazz glazbenicima te izdao 12 autorskih nosača zvuka različite provenijencije. Od 1986. godine član je Big banda HRT-a.

Zeljko KovacevicKruno Levačić samouki je bubnjar koji jazz počinje slušati već u djetinjstvu, a javno nastupa od 1974. Od 1989. godine počinje povremeno svirati u Njemačkoj, a od 1991. do 1996. živi i radi u Koelnu. Od 1996. do danas, snimao je i nastupao s mnogim domaćim i stranim glazbenicima te orkestrima: Charlie Mariano, Gramelot Ensemble, Charles Gayle, Matija Dedić, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Greg Cohen, Thomas Clausen, Simone Zanchini, WDR Big Band, Ferenz Snetberger, Ralph Alessi, Joachim Ulrich Orchestra, Achim Kaufman, Gianni Basso, Duško Gojković, Boilers Quartet, Saša Nestorović, Zoltan Lanzos, Nicolas Simion, Renato Rožić, Vasko Atanasovski itd. Snimio je više od 80 albuma s raznim izvođačima. Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.