Skip to content

Susreti Na Gori

Sa velikim zanimanjem i poniznom strašću slušah u nedjelju odličnu emisiju, Radio-Sljeme, “Susreti Na Gori”. Zaista čovjek može, tako mi duše, dosta naučiti slušajući mudre fratre, svećenike i biskupe

izbjegliceaustrija

Walter William Safar

I tako eto pažljivo slušah biskupa Dubrovačke nadbiskupije, koji je mudro i kršćanski, i nadasve kao čovjek s dušom govorio o izbjegličkoj krizi

Poučno je rekao da se svi mi trebamo ponašati prema potrebitima, izbjeglicama, isto onako kao što očekujemo da se i drugi ponašaju prema nama samima kada smo u nevolji – humano. I da oni koji su plaćeni za taj posao, političari, budu odgovorni i organizirani tako da sutra ne bi trebali pomoć onim ljudima, koji danas pružaju pomoć. (Iako je po mom shvaćanju vjere humanost neprocjenjiva – kada dijeliš sa gladnim kruh tada sam Ja u tebi, kaže Isus Krist. Zar nas Božji sin, koji je sišao na Zemlju u čovječjem obliku – Isus Krist – nije duhovno osnažio tako što je žrtvovao sebe na križu – otkupljujući naše grijehe. Zar to nije bio najveći čin humanosti.)

Kada bi u malenoj divnoj zemlji Hrvatskoj političari na državnoj i lokalnoj razini, suci, biznismeni i svi oni koji upravljaju institucijama ponizno gledali gore u nebo, možda bi sutra bilo manje blokiranih obitelji. Manje mladih koji teška srca napuštaju ovu zemlju blagoslovljenom divnom prirodom. Manje suza u očima majki. Manje radnika koji teško rade a ne primaju plaće. Manje nepravde a više pravde na sudovima i Saboru. Možda bi bilo više onih koji bi umjesto raskošnih dvoraca i jahti odabrali za svoj dom ljudska srca. Možda bi bilo više tolerancije a manje primitivizma. Možda bi bilo više časnih dužnosnika a manje farizeja i kameleona koji misle besmrtnost kupiti fontanama i zlatnim zahodima. Možda bi bilo manje pohlepe, mržnje i tako očajne borbe za vlast koja na koncu konca najviše košta one koji su spremni na sve za vlast- košta ih duše.

See also  TA DIVNA LJUBAV

Kako je lako biti sretan čovjek kada gledaš gore u nebo očima duše. Tada osjećaš da je sunce taj duhovni kovač koji kuje sklad u tvojoj duši. Tada osjećaš da su zvijezde bezvremenski potpaljivači svjetlost na tvojoj cesti snova, koja vodi u ljudska srca. I to je Božja pravda, najvrijednije stvari su besplatne i onaj koji misli da se mogu novcem i vlašću kupiti ljubav najveći je neprijatelj samom sebi.

Da, još mi je u srcu plemenita izjava Osječkog nadbiskupa koji tako divno reče da smo svi mi Božja djeca bez obzira kojoj religiji pripadali. Eto, ja kao kršćanin, katolik, Kako da prestanem vjerovati u dobro?

Kada čovjek sluša mudre i nadasve ljudske riječi Pape Franje i većine Hrvatskih biskupa o izbjeglicima shvati ono što mu i samo srce govori, a to je da podižući potrebite podižemo i sami sebe-postajemo bolji ljudi. U ova teška vremena tako je lijepo čuti glas razuma i glas vjere, jer taj glas nas potiče, kako kaže jedan stari fratar – da budemo čovjeku čovjek.

Kris je na svoj anđeoski način opjevao Isusa Krista, i koliko je važna duhovna glazba da čovjeka učini boljim čovjekom govore i ovi komentari.

Catherine Watts 1 month ago
I’m an atheist, but this is incredible.

kulmainer2 weeks ago
+Catherine Watts
But why be atheist? I think just listening to this man is magic! But if you look at this planet and the universe you should see that there must be a superpower beyond! I am a Christian from Germany, I really appreciate this song and God may bless Mr. Kris Kristofferson, may we all take care of each other, may we all take care of all these refugees flooding Europe for a better life!

Kris Kristofferson – “Why Me Lord”
{youtube}mtQOY-0sViQ|500|400|0{/youtube}

mala retrospektiva

Kako pobijediti inflaciju? - How to help beat inflation in 2022

Poduzetnicima stižu i tri puta veći računi za struju: 'Neki će morati staviti k...
07th Jun 2022

Biti ili ne biti Čovjek

Što (opet) smrdi u Zagrebu?  Eto dragi ljudi, ta pitanja viju se, poput šišm...
04th Feb 2024