Odvozila prva Fashion 60-tka

Omišani i Spličani sinoć su imali razlog za veselje i izvrsnu izliku za dobar i nenazoran provod. 2.10. se održala FASHION 60 –tka, projekt alternativne modne revije koja se održala u autobusu i izložbe na kojoj su umjetnici i kreativci predstavili svoje radova

Fashion 60 3

Kako to 60 – ci doliči i sinoć se tražilo mjesta više, no ovaj put je autobus bio pun stila, umjetnosti i ljubitelja mode. Revija je započela s izjavom organizatorice Suzane Vuljan: „Dobar dan, dobro došli na let Fashion60 Man 255 (vrsta autobusa), vozimo se 40 km na sat, 22 stupnja je u zraku, nalazimo se jedan metar iznad zemlje, na putu očekujemo veće neprilike na cesti Split- Omiš, vežite se, ugodan let želi vam vaš kapetan.”

Fashion 60 1

Prije manekenki, na Pazaru, u autobus su ušli konobari koji su putnicima žednim mode podijelili Pipi, nakon čega je Dj show započeo u punom gasu. Umjesto putnika na stanicama su ulazile manekenke koje su nosile dizajnerske proizvode hrvatskih brendova, a neki od njih su Lp design, Obekei, Lapsus, pinu up osvježenje Blanche ofArts, a potom Maio design i na posljetku dva odijela Borisa Ljubičića. Riječ je o Odijelima šutnje te je prvo predstavljalo starog i uspješnog poduzetnika, a drugo mladog, propalog poduzetnika koji je nosio Dalmatiner kravatu. Na sveopće iznenađenje na jednoj stanici je ušla kontrola – organizatorica Julija Tomasović koja je megafonom najavila „pretragu” – „Ovo je kontrola Fashion 60-tke! Ako nemate kartu nadam se da ste proučili priručnik za švercanje!”

Drugi dio manifestacije se nastavio u Omišu i upravo se zbog njega danas u Omišu nose Srdele, Ugly dolls lutkice, žohari i pletene ogrlice, dok poviše omiških kuhinjskih stolova vise veseli Glavatari.

Fashion 60 2

U sklopu izložbe, nakon dalmatinske canape zakuske, bila je projekcija filma Ivana Perića – „Odnosi”, u kojem nam je još nerazjašnjeno je li riječ o odnosima i o nesvršenom glagolu od odnijeti. Za genijalnu atmosferu, osim rakije, pobrinuo se DJ Hervie i popratni program od izrada Fashion 60-tka razglednica do selfi kutaka…

Kako ovo nije obična manifestacija tako je i iza aftera organiziran after aftera u Judinom drvu kojega je otvorila Paola Jurišić suvremenim plesom pod nazivom Izvan okvira.

Sve zanimaju budući planovi Fashion 60-tke, no organizatorice Suzana Vuljan i Julija Tomasović, u šali kažu da dok ne organiziraju reviju u podmornici neće stati.

Fashion 60 4

Fashion 60 5

Fashion 60 6

Fashion 60 7

Fashion 60 8