Skip to content

Papa se u Philadelphiji zauzeo za imigrante i vjerske slobode

Papa Franjo, koji za svojeg boravka u SAD-u uživa zvjezdani status, stigao je u Philadelphiju

P-FAH-H9Izrazio je snažnu potporu hispanskim i drugim imigrantima u toj zemlji, poručivši im da ne budu obeshrabreni zato što su neki istaknuti političari otvoreno protiv njih

Papa je nakon jutarnje mise u katedrali sv. Petra i Pavla razgledao Dvoranu neovisnosti, nakon čega je održao govor pred više od 40.000 ljudi okupljenih ispred te zgrade iz 18. stoljeća u kojoj su doneseni Američka deklaracija o neovisnosti 1776. i Ustav SAD-a 1787.

Papa se u subotu navečer obratio i Svjetskom susretu obitelji, crkvenom skupu koji se svake tri godine održava u drugom gradu. Na tom velikom svečanom događaju koji uključuje molitvu, glazbu i ples, Papu je dočekao milijun ljudi. Nastupili su, među ostalim, Aretha Franklin i Andrea Bocelli.

Govoreći o važnosti obitelji, Papa je istaknuo da je obitelj izvor nade i najljepša realnost koju je Bog stvorio. Katkad lete tanjuri, ali Bog ne napušta parove koji se svađaju, kazao je.

Papa je pozvao vlade da zajamče zakone koji će štititi obitelj. Društvo se ne može smatrati zdravim ako ne jamči stvarno mjesto obiteljskom životu.

Papa će posjet Philadelphiji završiti u nedjelju misom na kojoj se očekuje 1,5 milijuna ljudi. hina