Vienna Design Week ponovno otvara svoja vrata

25. rujna – 4. listopada 2015.

Organizacijski tim  WDW

Deveti će po redu bečki tjedan dizajna VIENNA DESIGN WEEK koji će započeti u petak, 25. rujna, ove će godine u Beč ponovno dovesti mnogobrojne zvijezde međunarodne dizajnerske scene, ali i velik broj još neafirmiranih umjetnika čiji radovi imaju eksperimentalni pristup arhitekturi, dizajnu namještaja te grafičkom, industrijskom, socijalnom i produkt dizajnu.

S ukupno 150 različitih manifestacija ovogodišnji VIENNA DESIGN WEEK poziva posjetitelje na otkrivanje neočekivanih i znakovitih aspekata naše proizvodne kulture.

Kako je ovogodišnja zemlja gost bečkog tjedna dizajna Francuska, među predstavljenim dizajnerima će se naći i poznati francuski dizajner Alexandre Echasseriau u čijem je fokusu djelovanja prvenstveno industrijski i produkt dizajn te dizajnerice Marlene Huissoud i Laureline Galliot.

Pored međunarodnih predstavnika očekuju se i mnogobrojni domaći dizajneri iz svih austrijskih saveznih pokrajina, a dok su se još 2013. godine među zastupljenim dizajnerima bile i dvije hrvatske predstavnice, Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, ove godine od hrvatskih dizajnera nažalost nitko neće biti zastupljen.

U žarištu ovogodišnjeg tjedna dizajna nalazi se 10. bečki okrug, Favoriten, gdje će biti smještena festivalska centrala, ali gdje će se održati i omiljeni festivalski format pod nazivom DESIGN WEEK LABOR – privremeni atelje u kojem će četiri odabrana dizajnera tj. dizajnerska studija, heri&salli, Analogsonntag, Johaness Lang & Stefan Elmmer i Christoph Machet stvarati uživo pred očima publike.

Više informacija o programu bečkog tjedna dizajna potražite na www.viennadesignweek.at.