Skip to content

Međunarodni dan kulturne baštine i Dana europske baštine

IMG 1384

Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine 23. rujna 2015. u svim prostorima Gradskog muzeja Karlovac bit će besplatan ulaz.

Radno vrijeme Muzeja i Galerije „V. Karas” 23. rujna je od 8 do 19 sati, a izložbe u Starom gradu Dubovcu, moći će se razgledati od 10 do 19 sati.

Tom prilikom u Gradskom muzeju na Strossmayerovom trgu posjetitelji će moći razgledati restaurirane mozaike s s Glorijete na Vojnom groblju u Karlovcu, projekt Hermana Bollea iz 1918. godine.

Stručna prezentacija mozaika s predavanjem bit će u Gradskom muzeju Karlovac 17. listopada 2015. povodom 170. obljetnice rođenja Hermana Bolea.

Također Vas obavještavamo da je u okviru Dana europske baštine 17. rujna u Holandskoj kući, u Sisku otvorena izložba Gradskog muzeja Karlovac „Nacrti iz modernog Karlovca. Ostavština građevinske tvrtke Nikole Marića”, autora Igora Čuliga.

U okviru iste manifestacije 1. listopada u Gradskom muzeju Sisak kustos Igor Čulig održat će predavanje i prezentaciju „Virtualni muzej karlovačke industrije”.

See also  Orhan Pamuk odlikovan Legijom časti