Skip to content

Možete li Rihannu zamisliti u austrijskoj narodnoj nošnji?

Nova atrakcija bečkog muzeja Madame Tussauds – Hollywoodske zvijezde u narodnim nošnjama

Rihanna

U Beču je 2011. godine otvorena podružnica muzeja voštanih figura Madame Tussauds, a muzej se kako i priliči nalazi u poznatom bečkom zabavnom parku Prater i obuhvaća preko 65 voštanih figura, među kojima se nalaze i brojne filmske i glazbene zvijezde kao što su Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie ili Michael Jackson te mnogi drugi.

Clooney

Neke od navedenih zvijezde, točnije Julia Roberts, George Clooney, Herbert Prohaska, Johnny Depp, Kylie Minogue, Mozart, Rihanna, Robbie Williams, Arnold Schwarzenegger i Romy Schneider, sada su povodom održavanja poznatog bečkog folklornog festivala „Wiener Wiesen” odjenule austrijske narodne nošnje, a kako to izgleda može se vidjeti još do 11. listopada.

Roberts

Izložbeni prostor bečkog muzeja obuhvaća 2.000 m2, a posjetitelje očekuje i interaktivni program, u okviru kojeg se s Albertom Einsteinom mogu natjecati u rješavanju testa inteligencije ili dirigirati s Johannom Straussom.

Voštane figure iz slavnog londonskog muzeja fasciniraju posjetitelje već punih 150 godina, no malobrojni znaju, kako izrada jedne takve figure traje između tri i šest mjeseci tj. 800 radnih sati. Potrebno je više od 500 detaljnih mjerenja i preko 200 fotografija, kako bi se neka osoba prikazala do najmanjih pojedinosti, a vrijednost ovih figura iznosi čak 200.000 eura.

Depp