Skip to content

Derbi Hajduka i Dinama na Poljudu završio je bez pogodaka

U drugom susretu desetog kola MAXtv Prve lige u Splitu su se sastali Hajduk i Dinamo, a susret je završen bez pogodaka. Iako je Hajduk bio bolja momčad tijekom drugog poluvremena, Dinamo je imao priliku utakmice u sudačkoj nadoknadi kada Angelo Henriquez nije realizirao kazneni udarac

hajduk dinamo32

Nakon što su Osijek i Zagreb u petak odigrali susret bez pogodaka, deseto kolo nastavljeno je jednako neefikasno u Splitu gdje je Hajduk ugostio Dinamo. Domaćin je više želio pobjedu, bio je borbeniji, čvršći i tijekom drugog poluvremena opasniji i bolji, ali meč loptu imao je Dinamo.

U sudačkoj nadoknadi dosuđen je kazneni udarac nakon prekršaja nad Soudanijem, ali Angelo Henriquez nije iskoristio penal.

Što je susret više odmicao, sve je više do izražaja dolazila svježina Splićana, Dinamo je bio spor, odbijene lopte dolazile su puno češće do domaćih igrača i samo je raspoloženi Eduardo održavao Dinamo u utakmici.

Počelo je velikom prilikom za goste nakon što je Hajdukova obrana zaspala i dopustila Soudaniju da se sjuri prema golu, ovaj je pucao s ruba 16 metara, ali lopta je pogodila gredu.

U prvih 15 minuta igralo se dinamično i otvoreno, osim te prilike Soudanija, Dinamo je prijetio i preko Pjace i Henriqueza, a na drugoj strani opasan je bio Ohandza.

Najveću priliku Ohandza je propustio u 11. minuti nakon velike pogreške Benkovića koji je vraćao loptu u sredinu i idealno proigrao samog Ohandzu na rubu 16 metara. Kamerunac je prošao Eduarda i pucao prema golu, ali Benković je uspio uklizati i ispraviti pogrešku.

U samoj završnici prvog poluvremena Bruno Marić nije dosudio kazneni udarac nakon nespretnog igranja rukom Benkovića u svojem kaznenom prostoru i uz povišene tenzije otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu bolji i konkretniji Splićani, od početka su nizali prilike pred Dinamovim golom, ali lopta nije htjela u mrežu. Eduardo je krasno skidao pokušaje Tudora, Balića, Juranovića, Malokua i zadržao je Dinamo u utakmici.

U tim trenucima Modri se nikako nisu mogli osloboditi pritiska, izlasci na Hajdukovu polovicu bili su prava rijetkost, ali na kraju su ipak dobili veliku priliku za pobjedu.

Soudani je pobjegao Hajdukovoj obrani, dostigli su ga Velazquez i Milović, a Marić je nakon pada Soudanija u 16 metara dosudio penal. Velazquez je ujedno po drugi put ove sezone isključen, a Henriquez nije pogodio okvir gola i ostalo je 0:0. hrsport.net