Skip to content

Maksimirske jeseni – manifestacija za umirovljenike sutra u parku Maksimir

XII. Maksimirske jeseni u parku Maksimir – međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi

Maksimirske jeseni 2015Kud Vedar osmijeh, Klapa Fižuli, Maksimirske mažoretkinje i Zbor Maksimir, samo su neki od izvođača koji će u utorak 15. rujna nastupiti na međunarodnoj manifestaciji za osobe starije životne dobi, XII. Maksimirske jeseni. Ova tradicionalna sportsko-rekreacijska, kulturno-umjetnička i zdravstveno-preventivna manifestacija i ove će se godine održati u parku Maksimir, a program počinje u 10:00 sati.

Više od tisuću umirovljenika, koliko ih se prijavilo na ovu manifestaciju imat će priliku sudjelovati u likovnom stvaralaštvu ili u pjevačko – plesno zabavnom program, a svi su pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim programima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida, sluha i dr… U kulturo- umjetničkom programu nastupiti će brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a održat će se i natjecanje u a capella pjevanju. Također, posjetitelji će moći sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama, razgledati izložbu likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije, uživati u jutru poezije u paviljonu Jeka, ili pak sudjelovati na međunarodnom stučnom skupu na temu socijalnog poduzetništva – skrb za starije.

U sklopu programa umirovljenici iz cijele Hrvatske moći će se natjecati i u zabavnim sportskim disciplinama, kao što su – ribolov, boćanje i šah, a četiri discipline za sudionike su organizirane i na stazi zdravlja. Za sve je sudionike tradicionalno organiziran i besplatan posjet Zoološkom vrtu.

Manifestacija se realizira u suradnji i partnerstvu javnih ustanova koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

ORGANIZATORI:
DRUŠTVO ZA ŠPORTSKU REKREACIJU MAKSIMIR
DOM ZA STARIJE OSOBE MAKSIMIR
CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR
JAVNA USTANOVA MAKSIMIR
PROJEKT GERONTOLOŠKI CENTAR MAKSIMIR
MATICA UMIROVLJENIKA MAKSIMIR
ZOO VRT MAKSIMIR
RIBOLOVNO DRUŠTVO BUKOVAC
ZAGREBAČKI SAVEZ SPORTSKE REKREACIJE „SPORT ZA SVE”