Skip to content

8. Bodul bike: Krčki prilog popularizaciji biciklističkog sporta

unnamewww

8. Bodul bike: Krčki prilog popularizaciji biciklističkog sporta
Grad Krk / Krčka riva / 13. 09. / 10.00 (start)

Osma po redu sportsko-rekretivna biciklijada Bodul bike, čiju organizaciju još jednom zajednički potpisuju Turistička zajednica Grada Krka i Brdsko-biciklistički klub Otok Krk, održati će se u nedjelju, 13. rujna 2015. godine. Ovo rekreativno događanje, čiji je start s Krčke rive predviđen u 10.00 sati, namijenjeno je druženju svih ljubitelja bicikliranja, i to sa zadaćom popularizacije biciklističkog sporta te upoznavanja brojnih biciklističkih staza okolice grada Krka. Startnina se ne naplaćuje, a okupljanje uz prijave započinje u 09.00 sati.

Biciklijada se vozi na dvije staze, od kojih je prva dugačka 45 km, a druga 20 km. Kraća tura namijenjena je obiteljskom uživanju u bicikliranju s najmlađima. Bicikliranje se odvija u pratnji vozila, a tijekom vožnje osigurana je okrijepa. Po završetku u Koktel baru Volsonis bit će organiziran ručak po promotivnoj cijeni od 30,00 kn.

Biciklijada se vozi uglavnom makadamskim putevima te dijelom kolnikom, s time da će se brzina prilagođavati najsporijim biciklistima. Tijekom bicikliranja obvezno je nošenje zaštitne kacige, a sa sobom je potrebno ponijeti rezervnu zračnicu i pumpu. Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Ostale informacije mogu se zatražiti mailom na nikolaradovcic@gmail.com, odnosno telefonom na 091 538 10 42 (Nikola Radovčić).

See also  Milanović: Istina će se doznati