Koordinacija radnika Adrie d.d. u stečaju i Udruga bivših zaposlenika “Solidarnost” Zadar: Otvoreno pismo Mariu Vukeliću, predsjedniku Visokog trgovačkog suda

Poštovani predsjedniče Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske!

Na ročištu održanom u Trgovačkom sudu u Zadru, dana 24. veljače 2015. godine povodom prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom ADRIA d.d. Zadar, a radi izjašnjavanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka, stečajna sutkinja je bila Ardena Bajlo, predsjednica Trgovačkog suda u Zadru.

Svi suci Trgovačkog suda u Zadru izbjegavali su prihvatiti predmet Adrie pa je tako izuzeće zatražila i Ardena Bajlo koja je bila stečajni sudac, a njezin zahtjev je prihvaćen. Na kraju je stečajni predmet zadužila sutkinja Terezija Goreta iz Šibenika – Stalna služba u Šibeniku. Tako su iz Šibenika i stečajni sudac i stečajni upravitelj. To sve govori koje su igre oko stečaja Adrie.

Poštovani predsjedniče, prema Zakonu o stečaju, ako se prihvati zahtjev za izuzeće suca ukidaju se radnje koje je poduzeo ili u čijem je poduzimanju sudjelovao. Trgovački sud nije izvjestio radnice ni tvrtku Adria d.d. o okidanju navedenih radnji. Postavlja se pitanje je li ih uopće ukinuo i je li stečaj zakonit?

U Zadru, 3. rujna 2015. godine

Predsjednica