Vozačica (80) završila u polju na krovu

p902028

Jučer na dojavni centar JVP Čakovca stigla je dojava iz Županijskog centra 112 kako je došlo do prometne nesreće na državoj cesti D-20 između Svetog Križa i Preloga

p902028

Po zaprimljenoj dojavi na intervenciju izlazi JVP Čakovec s navalnim vozilom i 3 vatrogasaca, dok je u međuvremenu o nesreći obaviješten i DVD Prelog. Dolaskom na mjestu događaja uviđeno je kako se vozilo nalazi na krovu i u polju, a unutar samog vozila je priklještena osoba.

Zajedničkim djelovanjem vatrogasaca DVD-a Prelog i JVP Čakovca pomoću hidrauličkog alata otvaraju vrata te oslobađaju priklještene noge osobe koja se nalazila u vozilu.

Saznajemo da je u nesreći stradala 80-godišnja vozačica koja je krenula u pretjecanje teretnog vozila, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku iz suprotnog smjera dolazilo vozilo, a kako bi izbjegla direktan sudar, vozačica je naglo skrenula na svoju traku kojom prilikom je došlo do bočnog udarca od strane teretnog vozila kojim je upravljao 18-godišnjak. Takvu informaciju su nam potvrdili i u policiji.

Od siline udarca došlo je do izlijetanja automobila van kolnika i prevrtanja na krov. Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su utvrdili da je lakše ozlijeđena. Neslužbeno smo doznali da je 80-godišnjakinja iz Cirkovljana. emedjimurje.rtl.hr