Branitelj naslova pobjednika US Opena Marin Čilić plasirao se u 3. kolo posljednjeg teniskog “grand slam” turnira u New Yorku svladavši u 2. kolu Rusa Jevgenija Donskoja sa 6-2, 6-3, 7-5 za nešto manje od dva sata igre

600-900

“Dobro sam igrao od početka, Jevgenij je brz igrač koji ima igru za zemljane terene. Zato sam pokušao igrati agresivno i nisam želio ulaziti u duge izmjene koje bi više odgovarale mom protivniku.

Zadovoljan sam i svojim servisom, ovo je brz teren što mi odgovara, a u trećem setu sam izgubio servis zbog pada koncentracije”, izjavio je Čilić koji je protiv Donskoja po prvi put zaigrao na Arthur Ashe stadionu nakon trijumfa protiv Keija Nishikorija u prošlogodišnjem finalu.

Za razliku od lani, ove godine iznad najvećeg teniskog stadiona na svijetu niče krov koji bi trebao biti gotov do sljedećeg US Opena.

“Krov pomaže jer nema vjetra, a možemo se i skloniti od sunca, ali isto tako može postati jako vruće zbog mnogo vlage u zraku”, dodao je Čilić.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Bugarina Grigora Dimitrova i Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Hina

Leave a Reply

Your email address will not be published.