Skip to content

Što je s kaznenom prijavom protiv Pupovca i portala Novosti?

Na današnjoj konferenciji za medije u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb ponovno je aktuelizirao pitanje kaznene prijave koju je HSP podnio protiv izdavača, urednika i novinara portala “Novosti” SNV-a zbog grubog vrijeđanja i omalovažavanja hrvatske HIMNE

srb presica osijekPredsjednik HSP-a je ponovno citirao članke Zakona o zastavi, grbu i himni Republike Hrvatske te odredbe kaznenog Zakona koji regulira ovu materiju i pozvao DORH da se očituje o ovom pitanju

Srb je podsjetio da je veliki broj intelektualaca i pravnika u Hrvatskoj podržao inicijativu HSP-a i dodao da Hrvatska stranka prava neće stati niti zaboraviti ovaj slučaj koji je izraz mržnje prema HIMNI, Hrvatima i Hrvatskoj. Ako treba organizirati ćemo i druge oblike političke borbe kako bi se ovo istjeralo na čistac – zaključio je Srb.

Predsjednik HSP-a je prokomentirao i Vladinu politiku po pitanju imigranata. Ponovio je već poznati stav HSP-a po ovom pitanju i dodao kako Hrvatska planira neke dvorce i vojarne za smještaj imigranata, te izišao s prijedlogom da ako će to već biti tako da onda Hrvatska pripremi dovoljnu količinu prijevoznih sredstava (autobus i vlakova) koji će imigrante transportirati na zapad prema krajnjim odredištima u koja idu imigranti a to su najčešće Njemaška i Švedska.

Predsjednik Srb je prokomentirao i pitanje novinara oko prijepora vezano za datum izbora i odgovorio da je HSP-u u interesu da se taj proces ne razvlači i da budući nikako nismo zadovoljni radom ove Vlade, izbori budu što prije. A “lupinzi” koji se se ovih dana izvode dio su hrvatskog predizbornog folklora pred svake izbore – završio je Srb.