Karlovac Dance Festival – jedinstveni umjetnički doživljaj

Programi u sklopu Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF005 Ljetne edicije KARLOVAC DANCE FESTIVAL-a

KDFJKarlovac Dance Festival uvršten u EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, program Europske Asocijacije Festivala (EFA) čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima

Ljetno izdanje KDF-a posebna je prigoda da se suvremeni ples pretvori u jedinstveni umjetnički doživljaj ambijenta i izvedbe, u zelenom srcu Karlovca, Vrbanićevom perivoju. Festival je raspodjeljen u dvije tematske cjeline, što je novost, kako bi se prisustvo umjetnosti plesa proživjelo kroz nekoliko smjernica: izvedbeni dio, edukacijski i rezidencijalni.

Važno je naglasiti da je upravo Karlovac Dance Festival uvršten u EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, program Europske Asocijacije Festivala (EFA) čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.

Zanimljivost je i to da je upravo Melita Spahić Bezjak, osnivačica Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E i umjetnička direktorica festivala te suvremena koreograkinja jedna od ključnih karika za ostvarenje prvog hrvatskog suvremenog plesnog koncepta posvećenog Nikoli Tesli koji se posebno priprema za 2016.godinu u kojoj svijet obilježava 160 godina od rođenja Tesle. Time bi upravo u Hrvatskoj, iz karlovačkog kreativnog inkubatora, u sklopu suradnje na projektu Teslin svijet, u produkciji isključivo karlovačkog tima ( Novi svijet-KA Urbani i FreeDance) nastao jedinstveni izvedbeni proizvod univerzalnog uma, Nikole Tesle, na univerzalnom jeziku-plesnom pokretu. Premijerom predstave započela bi sinergija gradova povezanih Teslom te programski koncept planiran za Cro Tesla Tour. Detalje pratite na www.e-tesla.org.

Više o programima:
KARLOVAC DANCE FESTIVAL 005 │ Ljetna edicija │
Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti │ KDF 005

Petak 28.08.2015. 20h │ Teniski klub Karlovac (Dvorana balona), Vrbanićev perivoj bb

Plesna predstava:
ĐUBRAD PROKLETA! TRAS KOLEKTIV & NATALIJA MANOJLOVIĆ

Režija i koreografija: Natalija Manojlović
Koreografija i izvedba: Martina Nevistić/Sara Barbieri (ZPA), Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP)
Predstava nije namijenjena publici mlađoj od 15 godina!
Nakon predstave održat će se ”Susret i razgovor umjetnika i publike”
Moderator: Martina Nevistić (Feedback metoda DasArs škole / Communicating dance)
Ljetna radionica suvremene plesne tehnike

PLESNA RADIONICA Martine Nevistić @ KDF005
28.08.2015. 09:30- 13:00h

Lokacija: Teniski klub Karlovac (Dvorana balona), Vrbanićev perivoj bb
29.08.2015.21h │ Info point Free Dance
Video projekcije & TV prikazivanje: ”eks10”
Autorice: Jelena Mihelčić i Nives Sertić
Produkcija: ekscena (Eksperimentalna slobodna scena)

28.8. – 23.9.2015. Rezidencijalni projekt #2 HIDDEN RIVER

Umjetnici: Kaja Farszky, Ana Horvat, Deborah Hustić, Jamie McCarthy, Freddie Opoku-Addaie, Nives Sertić, Melita Spahić Bezjak

Četvrtak 24.09.2015. Gradsko kazalište Zorin dom

Plesne predstave:
19,30 h ”U PROSTORU BEZ”, Ana-Maria Bogdanović i Marina Petković Liker
21,00 h ” HREMAFRODITI DUŠE”, Žak Valenta
Predstava je namijenjena publici starijoj od 16 godina!
KDF005 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke , Turističke zajednice grada Karlovca i uz donacijsku potporu Karlovačke pivovare temeljem provedenog natječaja “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”.