Cijeli se Beč i ovog ljeta pretvara u sportsko igralište

 SCHEDL

14 dana besplatnih sportskih aktivnosti

Najljepši će se bečki trgovi i ove godine od 23. do 9. rujna pretvoriti u sportska igrališta. Profesionalni će treneri i koreografi naime u okviru akcije koju je pokrenula Bečka sportska udruga “WAT” Bečane animirati na sudjelovanje u plesnim i sportskim radionicama koje će se održavati na otvorenom. Proteklih je godina u okviru ove akcije zabilježeno preko 10.000 sudionika, a organizatori ove godine očekuju još veći odaziv.

Polovica se Bečana već sada četiri sata u tjednu bavim nekom sportskom aktivnošću, što snižava rizik od kroničnih oboljenja, bolesti srca i krvnih žila, osteoporoze, ali i depresije. Ciljano i redovito kretanje važan je preduvjet za zdravlje. Kretanje poboljšava krvotok, snižava rizik od srčanog i moždanog udara te nastanka prehlada.

Beč je jedan od gradova s nepresušnom ponudom sportski aktivnosti. Mnogobrojni parkovi nude mogućnost za nordic walking, vožnju biciklom ili inlineskating. Bečkim ljubiteljima sporta na raspolaganju stoji čak preko devet milijuna kvadratnih metara sportski površina, a kako bi se bavljenjem sportom “zarazio” još veći broj stanovnika, pokrenuta je ova akcija, u okviru koje svi zainteresirati svakodnevno s početkom u 18:00 sati mogu besplatno isprobati neki novi sportski program, počevši od boksa i tai chia, preko salsa aerobica i power gyma sve do plesnih koraka zumbe.

Osim toga posjetitelje svakodnevno očekuju darovi, kao što su užad za preskakanje, lopte, šilterice i sl.