Reakcija HSP-a na tekst – kolumnu Predraga Lucića objavljenu 17. kolovoza 2015. godine u riječkom “Novom Listu” tiskano izdanje i internet izdanje

peta-kolona

Vrijeđanje hrvatskih državnih simbola i RH nije sloboda govora već je kažnjivo djelo

U svakoj demokratskoj zemlji postoje zakoni koje njeni građani moraju poštivati.

Hrvatska stranka prava, najstarija stranka u Hrvata, zalagala se kroz povijest za slobobodu hrvatskog naroda. Stoga je začuđujuće da se Lucić pita otkud pravo Danielu Srbu, predsjedniku HSP-a, da brani hrvatsku himu, a time i ponos svakog Hrvata. Izrugivanje bilo čije himne je nedopustivo u cijelom demokratskom svijetu.

Građanin Hrvatske koji cijeni i poštuje hrvatsku državu, način na koji se došlo do hrvatske države i želju za budućnošću hrvatske države nikad neće omalovažiti hrvatsku himnu, hrvatski grb, hrvatske branitelje ni hrvatsku vojsku. Ergo, svi vi koji ste omalovažavali i dan danas omalovažavate Hrvatsku dokazujete kako vam do nje nije stalo i to je temeljni problem svih petokolonaša. Što je svetije od himne?

Luciću i ostali lucići koliko god se trudili ne možete sakriti vaš prezir prema svemu hrvatskom pa pokušavate demokratsku slobodu govora upotrijebiti kao svoj alibi za napad na Hrvatsku.
Takvi, kako bi opravdali svoje i tuđe „demokratske slobode” u obrani omalovažavanja himne Hrvatske se drsko prozvaše čak i Hrvatima. Zašto Luciću misliš da je Hrvatu dozvoljeno pljuvati po simbolima hrvatske države?

HSP ne čudi što Lucić podržava Srpsko narodno vijeće, pa čak i Đikića „rodom Hrvata” jer je poznato da je bio jedan od rijetkih „ratnih reportera” u Kninu 1991. godine. Anamneza napada na predsjednika HSP-a ne izlazi iz kaznene prijave HSP protiv Srpskog narodnog vijeća, niti iz tiskovne ispred HNK-a u Rijeci, niti zbog obrane demokracije i slobode govora već je to logičan slijed njegovog „profesionalnog novinarstva” kada je u pitanju hrvatska država.

Drugovi, ili kako vam drago, za slobodu govora devedesetih se ginulo, obranila Hrvatska i zauvijek raskinulo sa totalitarizmom Jugoslavije. Slijedom navedenog vi možete piskarati što hoćete, pa i pisati trećerazredne tekstove, to nam ne smeta jer to vas deklarira..

Zapamtite – vrijeđanje hrvatskih državnih simbola i RH nije sloboda govora već je kažnjivo djelo. Ni u jednoj demokratskoj zemlji ne može se bez sankcija vrijeđati simbole države.

Luciću nama nije teško pisati kaznene prijave i braniti svetinje Hrvatske.

Poznato je da „ljevičari i antifašisti” kad nestane argumenata počnu galamitii, kad ne prolazi galama počnu vrijeđati, a kad ni vrijeđanje ne prolazi onda su spremni posegnuti za samokresom i oponenta tim „jakim” argumentom uvjeriti u svoje stavove. Sreća je da Predrag Lucić ostaje na razini vrijeđanja, jer se samokresom i puškom nije bavio ni 90-tih (bar ne na hrvatskoj strani), te će ostati na galami i vrijeđanju.

Luciću kako si jednom davno u interviewu za „Slobodnu Dalmaciju” rekao: da ćeš svoje stavove iznositi bez obzira na sve pa taman i sa „geštetnerom” u šumi poručujemo ti da nabaviš „geštetner”.

Kažeš Luciću, da se nadaš:„kako ćemo najzad kao slobodni ljudi u slobodnoj zemlji lijepoj i našoj jasno i glasno reći kako našu slobodu da pjevamo što hoćemo više neće sputavati pa ni likovi poput Srba Daniela” (cit N.L.), pozivamo te da na javnom mjestu zajedno s nama otpjevaš Vilo Velebita i Evo zore, evo dana.

Mirela Bušljeta Felc, Glavna tajnica HSP-a

Forum Gitarre Wien Previous post Kolovoz je vrijeme za bečki gitaristički festival
000 Par824626 Next post Beograd pod opsadom izbjeglica