Skip to content

Medveščak osvojio Gaeubodenvolksfest Cup

Hokejaši Medveščaka pobjednici su ovogodišnjeg Gaeubodenvolksfest Cupa, pripremnog turnira u njemačkom Straubingu, oni su u finalnom dvoboju svladali njemačkog prvoligaša Augsburg Pantherse sa 5-4 (0-3, 4-0, 1-1)

Medvescak

Do četvrte pobjede u isto toliko odigranih susreta u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu u KHL-u “medvjedi” su stigli preokretom kojega su ostvarili u drugoj trećini. Nakon što su prvih 20 minuta okončali s manjom od 0-3, strijelci za Augsburg bili su Voit, Holzmann i Ciernik, u drugih 20 minuta Medveščak je postigao četiri gola preko Smolenaka, Glumca, Brulea i Bjorkstranda pritom ne primivši niti jedan za prednost od 4-3. U posljednjoj trećini Augsburg je poravnao na 4-4 preko Grygiela u situaciji s dva igrača više na ledu, da bi pobjedu Medveščaku golom s igračem manje donio Genoway.

Medveščak je u polufinalu u petak svladali još njemačkog prvoligaša Nuernberg Ice Tigerse sa 5-4 (1-0, 2-1, 1-3; 1-0) boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Nakon turnira u Straubingu, Medveščak će sljedećeg tjedna odigrati još dva pripremna susreta u Domu sportova, protiv KAC-a iz Klagenfurta (srijeda, 18.30 sati) i VSV-a iz Villacha (petak, 18.30 sati), dok će u svoju treću sezonu u KHL-u krenuti već 26. ovog mjeseca domaćim susretom protiv Amura iz Habarovska. radio.hrt.hr