Skip to content

Kovačić potpisao na šest godina za Real

Mateo Kovačić novi je igrač Real Madrida, objavio je u utorak “kraljevski klub” na svom službenom internetskom portalu te za srijedu najavio službeno predstavljanje hrvatskog nogometnog reprezentativca na Santiago Bernabeuu

Mateo-Kovacic

Kovačićeve tehničke kvalitete su neupitne, a odličan je u baratanju loptom, driblingu i dodavanju. To mu omogućava da igra u ofenzivnoj ulozi, ali i u zadnjem veznom redu s obzirom na to da ima visok postotak točnih dodavanja. Čak i s te pozicije je sposoban prometnuti se u strijelca, što dokazuje osam pogodaka koje je postigao u prošloj sezoni. Igračka raznovrsnost otvorila mu je mjesto u veznom redu hrvatske reprezentacije, gdje je često bio zajedno sa svojim budućim suigračem Lukom Modrićem”, stoji u popratnom tekstu na Realovom internetskom portalu.

Iznos transfera nije službeno objavljen, a posljednji napisi u talijanskim i španjolskim medijima baratali su iznosom od 28 milijuna eura fiksnog dijela te još mogućih sedam u vidu bonus koji bi pripao Interu bude li madridski klub uspješan, a Kovačić u njima imao značajnu ulogu.

(Hina)