Skip to content

59. Ljetne priredbe: Komedija U tom mailu piše…

krkGrad Krk / Scena Zidine / 24. 08. 2015. / 21.30

Kao posljednji dramski program ovogodišnjih, 59. Ljetnih priredbi, 24. kolovoza 2015. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, održati će se zanimljiva kazališna igra Ludens teatra U tom mailu piše…, u kojoj glume Petar Ćiritović, Jelena Hadži Manev, Iskra Jirsak, Petra Dugandžić i Sven Šestak.

Originalnog naziva You ve got hate mail, komedija je suvremenih američkih pisaca Billyja Van Zandta i Jane Milmore, koja polazeći od tradicije bulevarskog vodvilja i farsične komedije zabune, pronalazi potpuno novi prostor dramske radnje. Naime, ona se zapravo nigdje ne događa, što znači da je njezina stvarnost virtualna, a rečenice koje izgovaraju glumci predstavljaju tek odjek dopisivanja protagonista…

Parafrazirajući narodnu brojalicu kao prepjev originalnog naziva, u kojem patka plivajući preko rijeke Save, na vrhu glave prenosi pismo u kojem se jedna ne baš ohrabrujuća vijest polako primiče primatelju, ulazimo u prostor suvremenog komuniciranja u kojem ta ista patka, plivajući streamingom virtualnog prostora, u bljesku jedne sekunde stvara gustu mrežu međuljudskih odnosa na čijoj se površini gomilaju riječi multiplicirajući događaje kojih zapravo na sceni nema. Privučeni snagom i zamamljivošću brzine kojom prividno ulazimo u privatni prostor drugih, kao što i oni ulaze u naš, kadri smo kreirati paralelne svjetove u kojima izravno uopće ne sudjeluju. Predstava U tom mailu piše…, čiju režiju potpisuje Dario Harjaček, bavi se upravo tim suvremenom fenomenom! Jer, jedan mail krivo upućen na adresu supruge, a zapravo namijenjen dopisivanju s ljubavnicom, zavrtjet će beskrajan niz intriga koje se u stvarnosti uopće neće dogoditi.