Dodjelom nagrade “Judita” u Galeriji Meštrović je u petak kasno na večer završeno 61. Splitsko ljeto na kojem su tijekom 32 festivalska dana na 19 lokacija na otvorenom upriličene 52 izvedbe, a na programu su bile i po jedna operna, dramska i baletna premijera

383a45fbNagrada ‘Judita’, koju tradicionalno dodjeljuje Slobodna Dalmacija, pripala je za najbolji umjetnički rezultat u dramskom programu glumcu Slavenu Španoviću, dok su za najviši doseg u glazbenom programu nagrađeni violončelistica Kajana Pačko i gitarist Petrit Čeku.

Proglašavajući zatvorenim 61. Splitsko ljeto župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja rekao je da je taj festival uspio sačuvati svoju dugu tradiciju.

‘Dramska, plesna i glazbena umjetnost na Splitskom ljetu štite nacionalnu baštinu’, istaknuo je Ževrnja.

Glumica Dara Vukić spuštanjem festivalske zastave i formalno je zatvorila 61. Splitsko ljeto. Prije svečanosti zatvaranja u Meštrovićevoj Galeriji, u obližnjim Meštrovićevim Crikvinama-kaštilcu održan je koncert Zagrebačkih solista, kojim je zaključeno ovogodišnje Splitsko ljeto.

Intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Goran Golovko izjavio je novinarima da je zadovoljan učinkom te kulturne manifestacije.

‘Unatoč smanjenim financijskim sredstvima uspjeli smo iznjedriti dobar i raznovrstan program’, istaknuo je Golovko. (Hina)