Mladi su pokretači prosperiteta za Hrvatsku u koju će se ljudi vraćati

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je sjednici Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije, održane povodom Svjetskog dana mladih

DSC 0441

U razgovoru s Predsjednicom, predstavnici Savjeta upoznali su ju s problemima s kojima se suočavaju mladi na području Splitsko-dalmatinske županije, posebice ističući nezaposlenost.

„Zbog poticanja politike ostanka mladih u Hrvatskoj potrebno je pružati porezne olakšice poduzetnicima koji bi zapošljavali mlade, a mladima omogućavati povoljnije kredite za rješavanje stambenog zbrinjavanja”, istaknula je Predsjednica.

Isto tako, Predsjednica je rekla kako u političkom životu moramo poštivati prava mladih i njegovati kulturu dijaloga. „Česte ideološke podjele i pitanja štete društvu, a podijeljeno društvo ne može ići naprijed”, dodala je.

Predsjednica je naglasila kako mladi čine samo 20 posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske te kako se broj mladih svake godine smanjuje u odnosu na starije. U tom smislu, najavila je osnivanje Vijeća koje bi se bavilo pitanjem demografskog oporavka. predsjednica.hr