59. Ljetne priredbe: Dječja predstava Životinjsko carstvo – tko se boji straha još

Dječja predstava Životinjsko carstvo – tko se boji straha još
Grad Krk / Scena Zidine / 13. 08. 2015. / 21.00

Posljednji dječji program ovogodišnji Ljetnih pridbi, predstava Životinjsko carstvo – tko se boji straha još, zagrebačkog Kazališta Tvornica Lutaka, odigrati će se 13. kolovoza 2015. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.00 sat.

U Životinjskom carstvu dani su puni uzbuđenja! Panda Amanda priprema se za sudjelovanje u velikom plesnom natjecanju, galeb Stipe spustio je sidro i na trenutak se odlučio odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, lav Leopold uči rikati, krokodil Kroko se priprema za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišlja kako što bolje urediti naslovnicu svog časopisa Šumska moda. No, svi oni dijele nešto zajedničko – strah. Svatko se nečega boji – neuspjeha, gubitka, samoće ili toga da će pred drugima ispasti smiješan te da ga okolina neće prihvatiti. U početku njihovi strahovi djeluju nenadvladivo, ali s vremenom sve se počinje mijenjati. Zajedno, pomažući jedni drugima, stanovnici našeg carstva shvaćaju kako strah uopće ne mora biti strašan te kako se on vrlo lako može pobijediti uz podršku pravih prijatelja. Životinje tako, kroz suočavanje sa svojim problemom, postaju hrabre, vesele, maštovite te spremne na avanturu i promjene. Stoga, doživite s njima ostvarenje najvećih želja i uvjerite se još jednom kako je pravo prijateljstvo doista – ljekovito! Dok dramski tekst potpisuje Dora Delbianco, a režiju Mario Kovač, u ovoj poučnoj kazališnoj igri glume Petra Radin (ili Lara Škrinjar) i Zoran Pribičević (ili Marko Hergešić).

krk 334Zajednički koncert Papandopulo kvarteta i Linde Mravunac Fabijanić
Grad Krk / Scena Zidine / 14. 08. 2015. / 21.30

Posljednji ovogodišnji koncert klasične glazbe, u sklopu programa Ljetnih priredbi, na Sceni Zidine, 14. kolovoza 2015. godine, s početkom u 21.30 sati, zajednički će izvesti zagrebački Papandopulo kvartet i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić.

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista – Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon) – svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija svoja su znanja usavršavali na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima uglednih svjetskih saksofonista. Kvartet je dosad nastupao na mnogim festivalima i značajnim glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Osobitu važnost pridaju promidžbi nove glazbe, ponajviše skladbama mladih hrvatskih i inozemnih autora, pa su tako praizveli djela Mirele Ivičević, Frane Đurovića, Mattiasa Kranebittera, Dubravka Palanovića, Tene Borić i drugih, pri čemu ne zanemaruju ni glazbu minulih stoljeća. Članovi Kvarteta bave se i pedagoškim radom pa predaju na glazbenim akademijama u Zagrebu, Sarajevu i Novom Sadu, glazbenim školama u Zagrebu, Splitu, Jastrebarskom i Samoboru, a djeluju i kao mentori – predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Zajedno su pokrenuli Školu saksofona u Jaski, iznimno uspješan međunarodni proljetni seminar za učenike i studente saksofona.

Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić svoju umjetničku aktivnost ostvaruje u dva smjera. Nakon završenih studija glasovira i čembala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, usavršavala se kod renomiranih svjetskih pedagoga. Na sceni je prisutna već dvadest godina, a kritika je smatra darovitom i maštovitom umjetnicom. U svom repertoaru baštini skladbe od razdoblja baroka, pa sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji svake godine zabilježi i nekoliko praizvedbi.