Lenny Kravitz u fotografskim vodama

Lenny Kravitz

 Lenny Kravitz

Izložba crno-bijelih fotografija slavnog rokera u bečkoj galeriji OstLicht

Život zvijezde je kao što svi dobro znamo javan. Slava ne donosi samo osjećaj obožavanosti, nego i promatranosti, skučenosti i gubitka privatnosti jer su fotografi, obožavatelji i novinari uvijek negdje u blizini sa svojim fotoaparatima, kamerama, mikrofonima i pametnim telefonima.

Slavni američki glazbenik Lenny Kravitz, dobro poznat po hitovima kao što su Let Love Ruel, Mr. Cab Driver, Always on the Run te mnogim drugima, koji se zahvaljujući svom ocu već u jako ranim godinama susreo s medijem fotografije odlučio je okrenuti tu priču tj. objektiv svog fotoaparata na sve one koji ga tijekom turneja slijede na svakom koraku. Iz tih nadrealnih situacija tako je nastala serija crno-bijelih fotografija, od kojih će njih 50-ak biti prikazano u okviru izložbe u bečkoj galeriji OstLicht.

 Lenny Kravitz 2

Izložba je već prikazana u galeriji Leica L.A. te u Wetzlaru, gdje se nalazi sjedište tvrtke Leica, a od 10. do 22. kolovoza se može vidjeti i u Beču.

„Time što sam objektiv svog fotoaparat okrenu na suprotnu stranu, tj. na ljude koji me promatraju, dublje sam promotrio i samog sebe tj. nadrealnost svijeta u kojoj se krećem”, kazao je Lenny povodom bečke izložbe.

Sve izložene fotografije su na prodaju, a uz izložbu je producirana i ekskluzivna serija plakata te limitirana serija fotoaparata koje je dizajnirao sam Kravitz.

Lenny Kravitz  Leica Galerie Wetzlar