Skip to content

Svečani zavjeti klarise s. Marije Marijane od Bezgrešnog začeća BDM

Na blagdan Gospe od anđela – Porcijunkule, u nedjelju 2. kolovoza, u samostanskoj crkvi sestara klarisa u Mikulićima svoje svečane zavjete položila je klarisa s. Marija Marijana od Bezgrešnog začeća BDM (Marijana Antić) pred zagrebačkim pomoćnim biskupom Valentinom Pozaićem u ruke opatice s. M. Tarzicije Čičmak

34645Na početku slavlja okupljene je pozdravio fra Pero Džida, OFMConv.

U homiliji biskup Pozaić između ostalog je rekao “Isus nam svima daje popudbinu za naše putovanje u nebo”. Citirajući papu Franju pozvao je okupljene redovnice i redovnike, ali i cijeli Božji narod da probude svijet u kojem žive, jer današnjim činom s. Marijana “prinosi žrtvu svog života za služenje Bogu i ljudima, za spasenje svih nas”. Koristeći riječi pape emeritusa Benedikta XVI. naglasio je da je duhovno zvanje “dar Kristova srca koji dolazi preko srca majke, oca i obitelji.”

Nakon svečanoga blagoslova novozavjetovanoj klarisi s. Marijani čestitala je prisutna rodbina, prijatelji i župljani. Misno slavlje pjevanjem je animirala klapa Janjevo. Posebnost ovih zavjeta je u tome što se to zbilo u Godini posvećenog života, te na blagdan Porcijunkule na koji je sv. Franjo godine 1211. dao sv. Klari franjevački habit.