Skip to content

Zagrebački band ČKD Praha oduševio nastupom na Strossmartru

Popularni zagrebački band ČKD Praha svojim noćnim nastupom 30. srpnja, u sklopu Ljeta na Strossu ili Strossmartra, oduševio brojnu publiku i šetače

band ČKD Praha  1

Relativno mlada grupa kroz nekoliko godina postao je prepoznatljivi rock band. Publika je uživala u zvucima i pjesmi ČKD Prahe spojenim s mirisima neobično svježe i ugodne zagrebačke noći

Zagrebačka grupa ČKD Praha nastala 2007. godine kao čisti cover band, svirajući razne obrade, pretežito iz razdoblja domaćeg novog vala uz nešto stranih rock standarda. Nakon nekog vremena počinju stvarati svoje autorske pjesme! Stilsko ograničenje ih ne sputava tako da band radi pravi mozaik stilova sa čvrstim rockom.

band ČKD Praha  2

Naziv praške tvornice ČKD još se uvijek može primjetiti u zagrebačkim tramvajima, tako da je to bila inspiracija za naziv banda, ujedno i besplatna reklama. Nakon prvih par godina eksperimentiranja dolaskom klavijaturiste ČKD Praha započinje s vlastitim pjesmama na temelju rocka, uz prizvuke bluesa, ska i reggaea, a repertoar podebljavaju specifične obrade novog vala i rocka ’80-ih te se probijaju u sam vrh hrvatske glazbene scene.

band ČKD Praha  3

Strossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u Zagrebu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A. G.Matoša. Upravo na tom dijelu grada u sklopu Ljeta na Strossu ili Strossmartra oduševili su publiku svojim nastupom dečki iz banda ČKD Praha.

band ČKD Praha  4

Ljeto na Strossu ili Strossmartre donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina. To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada. I ove godine Stross radosno živi kao STROSSMARTRE gotovo 100 dana od 29.05. do 2.09.2015.

band ČKD Praha  5

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obiluje glazbom koja svojom kvalitetom obogaćuje ovaj romantični prostor. Do kraja ljeta biti će tu još svega od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih, 80-ih godina, biti će latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne.

band ČKD Praha  6