MMK15 u Lovincu

mmk 22

MMK15 je znanstveno umjetnički kamp putem kojeg Udruga Kultura i edukacija sa sjedištem u Lovincu ugošćuje umjetnike, kreativce i znanstvenike koji kroz grupni rad problematiziraju područja kao što su ekologija, tehnologija, društvo, mediji, duhovnost i okoliš. Središnji je dio programa posvećen izgradnji kuće prema konceptima pokreta Small House. Ovogodišnji se znanstveno umjetnički kamp veže uz temu Budući okoliš (Future Environements), a sastoji se od rezidencijalnih boravaka, radionica, prezentacija i predavanja te grupnih umjetničkih radova i procesa.

Glavni program MMK15 održat će se između 23. i 29. srpnja uz niz radionica i umjetničkih akcija u suradnji saZelenom čistkom, Majom Kohek i Ivanom Radavićem, Antoniosom Galanopoulosom, Mickom Fuzzom iVesnom Manojlović te studentima Umjetničke akademije iz Osijeka.

mmk 1

Kamp je u potpunosti pogonjen obnovljivim izvorima energije. Centralni dio kampa rezerviran je za radionice, predavanja i razgovore. Geodezijska je kupola promjera 8 metara i visine 3.6 metara, sastavljena od drvene konstrukcije i pokrivena platnom za šatore te opremljena električnom energijom iz solarnih panela. Na programu MMK15, osim izgradnje geodezijske kupole, izgradnja je i kuće prema konceptima pokreta Small House (Tiny House Movement). On propituje životne stilove te upućuje na mogućnost smanjivanja potreba nametnutih potrošačkom društvu.

Tijekom svog boravka u Općini Lovinac održavat će se različite radionice,a jedna od prvih je upravo rad sa djecom. Radionica će se održati u subotu, 25. srpnja 2015 godine kada MMK poziva roditelje i djecu da dođu i provedu subotu kreativno i zanimljivo. Održat će se radionice za djecu, igre i animacija koji počinju od od 10.00h i traju cijeli dan. Do kampa ćete doći cestom prema Smokriću.

mmk 3