Alfred Freddy Krupa predstavljen u Muzeju Louvre

Likovni i vizualni umjetnik Alfred Freddy Krupa predstavljen u Muzeju Louvre (Musée du Louvre) u Parizu u sklopu digitalne izložbe fotografija See.Me Louvre Show

979749

Krupa sudjeluje na 5.godišnjem Exposure Awardu, najvećoj besplatnoj godišnjoj izložbi fotografije u svijetu na kojoj su do sada učestvovali umjetnici iz 191 države.

Eminentni žiri u sastavu Karen Irvine (kustos i direktor – Museum of Contemporary Photography-Chicago),

Jody Quon (direktor fotografije – New York Magazine), Jennifer Pastore (direktor fotografije Wall Street Journal Magazine), Evgeny Tchebotarev (suosnivač i glavni fotograf – 500px), Florian Meissner (osnivač fotografske zajednice – EyeEm), Daria Brit Greene (podpredsjednik i glavni kustos SCOPE Art Show), William Jackson Etundi Jr. (osnivač likovne/fotografske zajednice – SeeMe) nagradio/selektirao je (“Letter of Recognition-Special Feature in Sky Collection”) Krupin rad “Oblaci” za uvrštenje u “Sky Collection” (Zbirka neba).

Osim digitalne izložbe u Muzeju Louvre, ovaj rad biti će dostupan i u knjizi selektiranih radova, a koji izlazi krajem mjeseca i moći će se pribaviti u tiskanom izdanju i besplatnom (digitalni download).

Iako Krupin rad nije uvršten u krug konačnih finalista za glavnu nagradu 5. Exposure Award-a od 15.000 USD, umjetnik je izrazito zadovoljan plasmanom jer se njegova fotografija razlikuje od ostalih po tome što je kao i svi ostali njegovi fotografski radovi koje već godinama objavljuje na svom Facebook profilu, načinjen starim mobitelom (koji mu je poklonio mlađi brat Mladen također fotograf i snimatelj 2010.godine) bez ikakvih filtera, efekata ili naknadnih korektura tj.dorada, oslanjajući se samo na vlastito poznavanje likovnih tj.kompozicijskih elemenata.

Galerija See.Me iz New Yorka koja je organizator ovog događaja ujedno je i najveća on line platforma likovnih umjetnika i umjetničkih fotografa sa preko 1.2 milijuna članova.

Kao “pro” član ove zajednice See.Me galerija je odabrala lavirani tuš “Dubovac i jezerce” iz 2013. godine Alfreda Freddya Krupe također za predstavljanje u Muzeju Louvre.

Ovo je drugi zapaženi nastup ovog akademskog umjetnika ove godine. Podsjetimo Krupa je dobitnik “Certificate of Excellence” gdje je uvršten u 100 najizvrsnijih umjetnika (od 485 učesnika) za svoj crtež tućem “Robinson Crusoe or Unity” na natječaju umjetničke platforme i izdavača Artavita iz Santa Barbare, California.

Sky Collection-moj rad