Skip to content

Pearson prodao Financial Times japanskom Nikkeiju

Britanski nakladnik Pearson objavio je u četvrtak da prodaje Financial Times japanskoj grupaciji Nikkei, ocijenivši kako je ona kadra pomoći uglednom poslovnom dnevniku da se uhvati ukoštac s tehnološkim promjenama u medijima

AFP7-656x

Iako su se u pregovorima za prodaju Financial Timesa spominjale različite medijske kuće, poput Axel Springera, Reuters je danas objavio vijest da je FT grupa prodana Nikkeiju, japanskom medijskom mogulu. Nikkei u svojem portfelju ima šest poslovnih i financijskih novina, koje prodaje diljem svijeta i prevodi na engleski jezik, a dio grupacije su i televizijske kuće TV Tokyo i Nikkei CNBC.

U zajedničkoj izjavi, Pearson i Nikkei potvrdili su da je Financial Times prodan za za 1,3 milijarde dolara, a cijena dionice odmah je skočila za 2,3 posto. Prodaja Financial Times grupe nije uključivala 50-postotni udjel u magazinu The Economist, niti udio u vrijednoj nekretnini londonske središnjice Pearsona. Osim Financial Timesa, u FT grupaciji su izdanja Investors Chronicle, MandateWire i Money-Media.