Skip to content

Izložba slika Želimira Šiška u PUO Ploče

U sklopu kulturnog programa „Pločansko ljeto 2015.”, 16. srpnja 2015.g. u Pučkom otvorenom učilištu Ploče, svečanoj atmosferi i mnoštvu posjetitelja, otvorena je izložba renomiranog i nagrađivanoga hrvatskog slikara Želimira Šiška

POU Ploče Šiško 21

Želimir Šiško umjetnik je snažno naglašene senzibilnosti koja svoja viđenja i doživljaje uspješno usmjerava u svoja slikarska djela. Njegov stvaralački rad rezultat je dugotrajnog iskustva, prepoznatljivog likovnog izričaja i snažne osobnosti s definiranim vlastitim rukopisom. Poznat je po pastelu kao svojoj omiljenoj tehnici koju je godinama usavršavao, a novost u radu su mu ulja na platnu kojima se promovira na ovoj izložbi. Slikar je svojim djelima dokazao konstantnost vrijednosnih dosega, kao i zalog budućnosti njegovih slika u kojoj doživljaj postaje događaj.

foto-galerija

Umjetničku večer je obradama poznatih autora otvorila mlada i perspektivna ženska klapa Arija iz Opuzena, te tako svečanoj atmosferi dodala notu iskrene emocije i dalmatinskog duha. Izložbu je prigodnim govorom otvorila zamjenica župana DNŽ, Marija Vučković, a autor se potom zahvalio domaćinu i gostima, te ih pozvao da razgledaju njegova djela.

POU Ploče Šiško 2

U ime Pučkog otvorenog učilišta Ploče, ravnateljica Marija Bebić Grgurinović zahvalila se posjetiteljima, slikaru Juri Jovici u pomoći oko izložbe, Klapi Arija i Gradu Pločama kao glavnom pokrovitelju ove kulturne manifestacije i na podršci u organizaciji ovog događaja koji predstavlja bitan korak u daljnjem razvoju likovne umjetnosti i kulture u Pločama, te na kraju pozvala sve nazočne na prigodni domjenak.

POU Ploče Šiško 26

Službeno zatvaranje izložbe je 23. srpnja 2015.g.

Pripremio član Likovne radionice POU Ploče i suradnik Akademija arta, Velimir Penović.

Foto: PUO Ploče uz odobrenje s FB profila

See also  Bojan Dolenec: TIJELO KAO MATRICA