Skip to content

Hrvatska kažnjena oduzimanjem boda i sa 100.000 eura kazne

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Hrvatsku zbog crtanja kukastog križa na travnjaku s oduzimanjem jednog boda, 100.000 eura, dvije utakmice bez publike i zabrana igranja na Poljudu u ovim kvalifikacijama

svastika2307S bodom manje vatrenima ostaje 13 bodova, ali i dalje su prvoplasirana momčad u skupini. Kazna je, slažu se mnogi, blaža od očekivane.

Za HNS je kazna ipak prežestoka, u udruzi Naš Hajduk su razočarani.

Nakon uefe, na redu je policija. Huligane s poljuda kazna ne smije mimoići.

Podsjetimo, kukasti križ uočen je na južnom dijelu poljudskog travnjaka za vrijeme susreta Hrvatske i Italije 12. lipnja u kvalifikacijama za EURO 2016. Taj dvoboj igran je pred praznim tribinama Poljuda zbog kazne UEFA-e.

Matteoni: Hrvatska u predsoblju izbacivanja s velikog turnira

Zbog nacističkog simbola strahovalo se od izbacivanja hrvatske reprezentacije s Europskog prvenstva. UEFA je posebno osjetljiva na rasističko ponašanje, pa se s razlogom očekivala visoka kazna za Hrvatski nogometni savez.

Hrvatska je usprkos oduzimanju jednog boda ostala na čelu skupine H sa 13 bodova, jednim više od druge Italije, a tri od treće Norveške.

Na EURO u Francuskoj plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od devet skupina, te najbolja trećeplasirana, dok će ostali trećeplasirani u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama igrati 3. rujna na gostovanju kod Azerbajdžana. HRT