Skip to content

Uhvati pravu ravnotežu! Osor u ravnoteži europskih kultura i civilizacija posljednjih stoljeća stare ere

losinjU utorak, 14. srpnja 2015. u 20 sati u Galeriji palače Fritzy, Lošinjski muzej, otvara se arheološka izložba Uhvati pravu ravnotežu! Osor u ravnoteži europskih kultura i civilizacija posljednjih stoljeća stare ere, autora Martine Blečić Kavur, Zrinke Ettinger Starčić i Borisa Kavura.

Izložba Uhvati pravu ravnotežu! Osor u ravnoteži europskih kultura i civilizacija posljednjih stoljeća stare ere, posvećena jednom od najvažnijih arheoloških nalazišta sjevernog Jadrana – Osoru. Elegantan izbor najznačajnijih predmeta pruža posve nov, intrigantan pogled na jednu od najuzbudljivijih „epizoda” osorske prošlosti. Izvanredan značaj i povijesna dinamika Osora prikazana je kroz prizmu uravnotežih kulturnih razmjera koji su se odvijali sve od Alpa i Italije na sjeveru, pa do Balkana i Egeje na jugu u vremenu od 5. do 2. stoljeća pr. Kr.

Izložba predstavlja suradnju Lošinjskog muzeja i Univerze na Primorskem, Znanstveno-raziskovalnim središčem, Inštitutom za dediščino Sredozemlja iz Kopra (Slovenija), a u sklopu je međunarodnog projekta Clash of Cultures kojeg je financijski poduprla Europska komisija programom Culture (2007-2013).

Izložba se može razgledati do 13. rujna 2015. g. Palača Fritzy otvorena je od utorka do nedjelje od 10 do 13 te od 19 do 22 sata (ponedjeljkom zatvoreno). Sve informacije možete pogledati na web stranici Lošinjskog muzeja.