Zanimljivosti o preljubu koje možda niste znali

Preljub je delikatna tema, no to ne znači da se uz nju ne vežu i neke zanimljive činjenice koje su rezultati istraživanja o nevjeri

c3864f589481e72d

Preljub je tema mnogih istraživanja od kojih su neka došla do rezultata koji se mogu nazvati i bizarnima, poput onog da muškarci u izvanbračnim vezama imaju veći rizik za lom penisa, temeljenog na izjavi jednog liječnika.

No, bilo je i ozbiljnijih, pa je tako vrlo izvjesna mogućnost da postoji gen za nevjeru ako je vjerovati istraživanju na više od 500 parova koje je pokazalo da se muškarci sa specifičnim genom slabije vežu za supruge, a oni s dvije kopije tog gena još i manje.

Žene tvrde da su muškarci s dubljim glasom skloniji nevjeri, a druga je anketa provedena u SAD povezala političku orijentaciju i nevjeru – 10 posto republikanaca reklo je da bi prešlo preko nevjere, za razliku od 14 posto demokrata.

Ipak, pokazalo se i da je nevjera opasna po zdravlje, jer je iznenadna koitalna smrt češća s ljubavnicom nego sa suprugom.

No, na kraju priče, pola brakova preživi nevjeru, a nevjerni muškarci, vjerovali ili ne, svoje supruge smatraju privlačnijim od ljubavnica. /metro-portal.hr