Ne postoji “pravo” na pobačaj

Potpišite peticiju i poručite Amnesty Internationalu da prestane gurati pobačaj. Temeljno ljudsko pravo je pravo na život, a ne pravo na pobačaj

petiJeste li čuli za Amnesty International? To je nevladina organizacija koja se bori(la) za prava i slobodu tzv. zatvorenika savjesti – osoba zatvorenih zbog izražavanja vlastitog mišjenja i stavova

Nažalost, ovih dana postala je jedana od najglasnijih međunarodnih zagovarateljica pobačaja i redefinicije braka. Promičući pobačaj, rodnu ideologiju i redefiniranje braka, Amnesty je uzrokovao podjelu među vlastitim članstvom, ugrozio podršku koju je imao od osoba iz različitih zemalja, kultura i religija s kojima surađuje u borbi za ljudska prava. Gotovo u svim zemljama u kojima je bio aktivan (uključujući i Hrvatsku) godinama je promicao pobačaj, rodnu ideologiju i redefiniciju braka.

Ovom peticijom tražimo od Amnesty Internationala da prestane stvarati pritisak na pro-life zemlje. Molim vas potpišite peticiju: Ne postoji “pravo na pobačaj” – postoji pravo na život svakog ljudskog bića:

http://www.citizengo.org/hr/25364-ne-postoji-pravo-na-pobacaj-postoji-pravo-na-zivot-svakog-ljudskog-bica

Amnesty je postao jedan od najglasnijih i najupornijih podupiratelja pobačaja u Irskoj. Ključni slogan ove kampanje glasi: “Pravo na zdravstvenu skrb”.

Pokrenuo je međunarodnu kampanju kojom promiče pobačaj. Kampanja se zove: “Moje tijelo, moja prava”, a pokrenuta je u Češkoj, Meksiku, El Salvadoru, Pragvaju, Čileu, Argentini, Češkoj i u mnogim drugim državama.

Koliko god nevjerojatno zvuči, Amesty je jedna od dvije nevladine organizacije koje su od UN-ovog Odbora za ljudska prava tražili da pobačaj proglasi ljudskim pravom. Od 55 javnih podnesaka koliko ih UN-ov odbor za ljudska prava objavio, dva se odnose na proglašenje pobačaja ljudskim pravom. U onom Amnesty Internationala stoji kako se pravo na život ne odnosi na vrijeme “prije rođenja”. (To se dogodilo prije nekoliko tjedana, u lipnju ove godine.)

Vršio je pritisak na Austriju kako bi redefinirala brak u svibnju 2015. (Što je austrijski parlament na kraju velikom većinom odbacio).

Brojne osobe podupiru Amnesty International jer žele vladavinu prava, poštivanje religijske slobode, zaustavljanje mučenja i puštanje zatvorenika savjesti. Nažalost, danas je Amnesty postao organizacija koja ne štiti ljudska prava svih ljudi, ne štiti prava nerođenih… Dapače, smatra kako nerođena djeca nemaju pravo na život, širi rodnu idelogiju i potiče redefiniciju braka.