Mozart u vrtu – Glazbena čarolija u Klovićevim dvorima u Zagrebu

Najavljujemo glazbeno-scenski spektakl MOZART U VRTU koji će se održati 11.7. u Atriju Klovićevih dvora s početkom u 21 sat

MOZART U VRTU 2015 vizualOvim jedinstvenim događajem najavljujemo i kulturno-turističku atrakciju DVORIŠTA koja započinje u petak 17.7. na Gornjem gradu u Zagrebu

“Koncert za pamćenje”, “Nezaboravna večer” i “Doživljaj glazbene čarolije” – samo su neki od superlativa koji prate MOZARTA U VRTU. Već petu godinu zaredom Zagrebački orkestar mladih uz podršku Kulturnog makeovera i G.A.D. PRODUKCIJE priprema ovu jedinstvenu glazbenu poslasticu, koja je naišla na nepodijeljeno oduševljenje i publike i kritike. Projekt je i turistička atrakcija, a već drugu godinu zaredom održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Don Giovanni i Zerlina, Papageno i Papagena, Tamino i Pamina, čak i jedan mali Kupido… Glazbena čarolija velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta – u izvedbi orkestra od 40-ak glazbenika, uz kostimirane glumce i pjevače garantiraju doživljaj koji ne smijete propustiti!

Izvedba će predstaviti dvoje talentiranih mladih pjevača, sopranisticu Antoniu Dunjko i baritona Davida Šeba, slavna Mozartova pisma čitat će zapaženi glumac Vedran Komerički, a njegovu sestricu Nannerl koja će nas voditi kroz ovu glazbeno-scensku čaroliju tumačit će mlada i nadarena Dunja Fajdić.

Cjelokupnom izvedbom ravnat će zapaženi maestro, veliki promotor djela W. A. Mozarta u Hrvatskoj – Igor Tatarević.

Mozartova razmažena supruga Constanza pokušat će u jednom trenutku od svoga dragog Wolfija izvući novce za haljinu po posljednjoj pariškoj modi, a kad utihnu i zadnji zvuci dramatične Simfonije u g-molu pod rukama i prstima Zagrebačkog orkestra mladih, znat ćete da ste doživjeli nešto sasvim posebno.

I tada ćete svima moći reći da ste u Atriju Klovićevih dvora na Gornjem gradu u Zagrebu doživjeli – MOZARTA U VRTU!

Ulaz za sve zainteresirane je – slobodan!