Izložba hercegovačkoga slikara Hamdije Zahirovića

hamdija zahirovic 1Izložbeni Salon 2 Galerije Aluminij ugostit će samostalnu izložbu slika hercegovačkoga slikara s njemačkom adresom Hamdije Zahirovića. Riječ je o autoru koji već godinama živi i djeluje u zapadnoeuropskim i u Sjedinjenim Američkim Državama te je, nakon izložbi u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, SAD-u i Španjolskoj, poželio dio svojega stvaralaštva predstaviti i u rodnomu kraju.

– Nakana mi je pokazati Mostaru ponešto od onoga što radim – kazao nam je Zahirović, pripremajući svojih dvadesetak radova koje međusobno ne vezuju ni stil ni tematika, ali koji zorno svjedoče o širokomu dijapazonu njegova slikarskog propitivanja.

Inače, Hamdija je Zahirović rođen u Mostaru 1967. godine. Mladost provodi u Jablanici, školuje se u Beogradu, a s početkom ratnih zbivanja vraća se u BiH, otkuda 1993. odlazi u Njemačku. Život ga, krajem 1990-tih odvodi u SAD, gdje aktivno stvara puno desetljeće. Danas živi i djeluje u Njemačkoj, a najznačajnijim mu je uspjehom karijere, svakako, nastup na Bijenalu u Firenci, gdje je predstavljao BiH.

Izložba u Galeriji Aluminij bit će otvorena u ponedjeljak, 13. srpnja, s početkom u 19 sati. Ulazak je besplatan.