Skip to content

Blagoslov slike bl. Alojzija Stepinca u kapeli sv. Ane

mons Batelja i vlc Puzin zupnikNa XIII. nedjelju kroz godinu, 28. lipnja 2015. god., tijekom redovitog nedjeljnog euharistijskog slavlja, koje je predslavio mons. dr. Juraj Batelja, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i postulator kauze za proglašenje svetim bl. kardinala Alojzija Stepinca, u filijalnoj kapeli sv. Ane u Odranskom Obrežu, Župa sv. Klare djevice, svečano je blagoslovljena umjetnička slika bl. Alojzija Stepinca.

Od nedjelje ova slika s dragim likom Blaženika krasi prije četiri (4) godine potpuno obnovljenu unutrašnjost kapele te vjerni narod poziva na molitvu i pobožnost po zagovoru, vjerujemo doskora svetoga, kardinala Alojzija Stepinca.

Pozdravnu riječ dobrodošlice mons. dr. Batelji, ne samo kao dragom gostu već i dragom bratu u Kristu koji rado i često pohodi ovu župu, uputila je angažirana vjernica Marta Matak, članica župnog zbora mladih i župnog Caritasa.

Mons. dr. Batelja i ovom je prigodom riječima svoje propovijedi oduševio prisutne vjernike, uvijek ukazujući na Krista Spasitelja preko mnogih svijetlih primjera Blaženikova života, koji je djelotvornu kršćansku ljubav živio i hrabro svjedočio ne samo u krucijalnim pitanjima već ponajprije u svakodnevnim situacijama života.

Poziv je to i poticaj svima nama da u malome budemo vjerni kako bi se smjeli nadati ući u radost gospodara svoga (usp. Mt 25,21).

blagoslovljena slika bl. Alojzija StepincaNeka Gospodin obilno izlije Ljubav svoju na sve nas, poda nam svoju milost i svoj spas da budemo kadri izvršiti povjereno poslanje.

Imamo li boljega primjera za to od blaženoga kardinala Alojzija Stepinca?!

Lidija Miler
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda