Skip to content

EI Baku: Obrovac osvojio srebro

Mladi hrvatski plivač Nikola Obrovac osvojio je srebrnu medalju na 50 m prsno na Europskim igrama u Bakuu

SwimmingDay13Baku

Obrovac je osvojio srebro s rezultatom 27,89 sekundi, plivavši osam stotinki sekunde sporije od pobjednika Litvanca Andriusa Sidlauskasa. Bronca je pripala Dancu Tobiasu Bjergu s rezultatom 28,04.

Obrovac je osvojio jedanaestu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama pri čemu četvrto srebro. Njegovo je to drugo veliko odličje nakon zlatne medalje osvojene prošle godine na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nanjingu.

“Prezadovoljan sam, ovo je neopisiv osjećaj. Mislio sam da se neću kvalificirati za finale jer sam prije mjesec dana dobio vodene kozice. To me toliko razljutilo da sam želio odustati od nastupa u Bakuu. Ipak sam došao i osvojio srebro sa skoro svojim najboljim rezultatom,” kazao je Nikola koji je 18. lipnja proslavio 17. rođendan.

Njegov, ali i hrvatski seniorski rekord je 27,83, a isplivao ga je u Nanjingu oborivši 11 godina star hrvatski rekord Vanje Rogulja (28,08).

“Na olimpijskim igrama mladih sam bio posve zdrav i dobro sam se pripremio za to natjecanje. Zbog toga moram biti zadovoljan i s ovim rezultatom”, kazao je Obrovac. On je u polufinale ušao s petim vremenom (28,17), u polufinalu je plivao 28,20 što je bilo dovoljno za drugo mjesto, a u finalu je bio još brži.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je Obrovca prošle godine proglasio najvećom nadom hrvatskog sporta. “Zahvalan sam i presretan zbog toga,” dodao je 17-godišnji Zagrepčanin.

Nakon slavlja na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nanjingu, te srebra u Bakuu ispred njega je i svjetsko juniorsko prvenstvo u rujnu.

” Nadam se novom uspjehu,” dodao je plivač zagrebačkog Medveščaka.

Zadovoljan je bio i njegov trener Domagoj Zajec.

“Bilo je odlično, jako sam zadovoljan. Nikola je isplivao odličan rezultat i ostvario odličan plasman. U svibnju je dva tjedna pauzirao zbog vodenih kozica, a ovdje smo imali malih problema s ramenom zbog čega nismo znali što možemo očekivati u Bakuu. No, odradio je odlično i kvalifikacije i polufinale i finale,” kazao je Zajec dodavši kako je Obrovac još jednom dokazao kako je na dobrom putu.

See also  Murray razbio Federera i osvojio olimpijsko zlato!

U poslijepodnevnom dijelu programa nastupila je i Mateja Sumajstorčić, koja je u polufinalu utrke na 200 m slobodno zauzela 15. poziciju s rezultatom 2:04.94. (Hina)