Varaždinske kazališne večeri od 5. srpnja do 23. kolovoza

VKV---press

VKV---pressVaraždinske kazališne večeri naziv je novoga projekta Kerekesh Teatra, koji ovoga ljeta u suradnji s Varaždinskom županijom pokreće projekt kazališta pod zvijezdama u gradu Varaždinu te poziva građane Varaždina i okolice na dobru zabavu nedjeljom u večer. Predstave će se održavati u Atriju Županijske palače, Franjevački trg 7, nedjeljama, počevši od 5. srpnja do 23. kolovoza. Prva je «Povratak ratnika», a održat će se u nedjelju, 5. srpnja, u 21 sat, s time da publika na svaku predstavu ulazi već od 20 sati. Pola sata prije početka predstave zabavljat će je poznati varaždinski glazbeni sastav Bilikum, čiji će nastup biti u duhu komedije koja će uslijediti pa sastav ima i šaljivi naziv Los Bilikumos.

Na press-konferenciji održanoj, 23. lipnja, program i suradnju sa Županijom predstavili su Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, te Ljubomir i Jan Kerekeš, izvršni producenti u Kerekesh Teatru.

Zamjenik Župana kazao je da je Županija rado podržala inicijativu Kerekeš Teatra te da se time grad sadržajno oplemenjuje, a otac i sin Kerekeš najavili su mogućnost da taj program postane tradicionalan. Ljubomir Kerekeš kazao je da je riječ o rado gledanim predstavama od kojih su neke stare 17 godina i dobro posjećene i u okvirima Dana smijeha, a Jan Kerekeš najavio je i mogućnost da slijedeće Varaždinske kazališne večeri otpočnu i nekom novom premijerom.

Cijena ulaznice za svaku predstavu je 50 kuna. U pretprodaji ulaznice se mogu kupiti u Caffe baru Carica Sissi u dvorištu palače Varaždinske županije. Ulaznice će se prodavati i neposredno pred početak predstave pred ulazom u Atrij Županijske palače dva sata prije. U slučaju kiše, predstava se otkazuje i ulaznice se mogu zamijeniti za svoj novac ili kupiti ulaznicu za slijedeću predstavu, u Caffe baru Carica Sissi.

Program Varaždinskih kazališnih večeri će obuhvatiti sedam komedija Kerekeš teatra i jednu HNK u Varaždinu, od kojih su neke igrane i više od 200 puta. Nakon predstave «Povratak ratnika» 5. srpnja, u nedjelju, 12. srpnja, na rasporedu je predstava «Skupština», 19. srpnja je «Dimnjačar», 16. srpnja su «Krtice», 2 kolovoza su «Debitanti», 9. kolovoza je ponovno «Dimnjačar», a 16. kolovoza «Ufuraj se i pukni».

Kazalište pod zvijezdama završava, 23. kolovoza, s predstavom «Bogi Ivač znova» i suradnjom Kerkeksh teatra i HNK u Varaždinu. varazdinske-vijesti.hr