Kiša nije pokvarila zabavu posjetiteljima INmusica

in music festival

Druga večer desetog jubilarnog izdanja zagrebačkog INmusic festivala prošla je u utorak uz kišno i hladno vrijeme, zbog čega je zabilježen manji broj posjetitelja kojima, međutim, ni loše vrijeme nije pokvarilo zabavu

in music festival

Po riječima organizatora prvog dana festivala na Jarunu se okupilo oko 25.000 domaćih i stranih ljubitelja glazbe, dok su u utorak gotovo cijelodnevna kiša i znatno zahlađenje prorijedili broj posjetitelja.

Oni koji su opremljeni kišnim kabanicama, gumenim čizmama i toplijom odjećom ipak odlučili obići pozornice i ostale sadržaje na Jarunu dobro su se zabavili.

Nekoliko tisuća pokislih gledatelja prvi su zagrijali američki rockeri Eagles of Death Metal, čiji je frontmen Jesse Hughes duhovitom konverzacijom razgalio publiku koja je odlično reagirala na njihove hitove. Hughes je nastup zaključio najavom koncerta njegovog benda 1. prosinca u zagrebačkoj Tvornici.

Zabava je nastavljena uz nastup Batide, projekt portugalsko-angolskog glazbenika i producenta Pedra Coquenaoa, koji kombinira različite stilove od housea do afrobeata.

Potom je na glavnoj pozornici uslijedio nastup američkih indie-rockera benda Death Cab For Cutiec koji su osvojili publiku melodičnim i nekonvencionalnim pjesmama te britanske electro-pop atrakcije La Roux, koji vodi ekscentrična pjevačica Elly Jckson.

Drugu festivalsku večer na glavnoj pozornici zaključile su engleske drum & bass zvjezde Rudimental, poznati po atraktivnim nastupima uživo.

inmusic posjetiteli

Za završni, treći dan predviđa se ipak ljepše vrijeme jer bi kiša trebala prestati a temperatura porasti zbog čega se očekuje i veći broj posjetitelja

Publika će moći uživati u nastupima američkih garage rockera Black Rebel Motorcycle Club, bosanskih sevdah umjetnika iz grupe Halka, islandskih indie rockera Of Monsters and Men, srpskog žestokog tria Repetitor te brit-pop zvijezda Placebo. Hina