Deset načina na koje vas odjeća čini mršavijima

ThinkstockPhotos

Odjeća može biti itekako dobar pomagač za prividno skidanje kilograma i stvaranje vitkije figure, ali nekad nismo sigurni što nositi i kombinirati kako bismo postigli taj efekt. Zato vam donosimo deset zakona kojih se trebate pridržavati kada želite da vas odjeća učini vitkijima

ThinkstockPhotos

1. Izbjegavajte plisirane i naborane hlače

Nabori debljaju, zato nosite hlače koje su naprijed ravne jer će one sakriti trbuščić i noge učiniti dužim. Zbog toga ćete se činiti višima i proporcionalnijima.

2. Pokažite ramena

Na taj način skrenut ćete pažnju na ramena i odvratiti pažnju s ‘kritičnih’ dijelova tijela. Nosite majicu s ‘lađa’ izrezom, majicu koja pokazuje samo jedno rame ili bilo koji model majice koji razgolićuje ramena.

3. Zavrnite rukave

Kako biste naglasili najmršaviji dio ruku (od lakta do zgloba) i stvorili sveukupan izgled vitkijeg tijela, zavrnite rukave ili nosite majice s tričetvrt dužinom rukava.

4. Nosite grudnjak koji vam dobro stoji

Najčešći propust koji žene čine s grudnjakom je taj da nose onaj s previše opuštenim dijelom na leđima. Grudi tako neće dobiti dobru potporu, a ova pogreška može istaknuti i ‘šlaufiće’ na leđima. Najbolji izbor bit će podstavljeni ‘push-up’ grudnjak, koji će uravnotežiti proporcije tijela.

5. Nosite odjeću za oblikovanje tijela

Kako biste sakrili trbuščić, nosite potkošulju za oblikovanje tijela dovoljno dugačku da pokrije i bokove ili duge gaće koje sežu do grudi. Za sužavanje bedara ispod dugih suknji, haljina i hlača, nosite steznik-gaće koje sežu do koljena.

6. Noge učinite vitkijima pomoću shimmera

Najlonke u boji kože dobra su pomoć ako želite da vam noge izgledaju vitkije, ali tijekom ljeta u njima je prevruće, pa se poslužite trikom pomoću shimmera. Nanesite ga uokolo po sredini nogu, što će noge učiniti vizualno vitkijima.

7. Nosite dublji izrez oko vrata

Na taj način istaknut ćete lice i skrenuti pažnju na gornji dio tijela. Imate li velike grudi, nosite V izrez, a ako imate male grudi, najbolji izbor bit će okrugli izrez.

8. Pametno kombinirajte modne dodatke

Koristite boje, uzorke i modne dodatke sa ‘statementom’ za strateško stavljanje naglaska na ono najbolje na vama. Na primjer, ako ste najjači oko struka i trbuha, nosite masivnu ogrlicu i hlače s uzorkom, jer ćete tako naglasiti lice i noge i odvratiti pažnju sa središnjeg dijela tijela.

9. Nosite tamne traperice s višim strukom

Iz traperica s niskim strukom može vam ‘ispasti’ trbuščić, a to nikako nije lijep prizor. Izaberite traperice s višim strukom tamne boje koje će suziti bedra i noge.

10. Nosite majice i tunike koje sužavaju i odvlače pažnju

Odličan izbor bit će majice, tunike ili haljine rezane ispod grudi (kod mnogih žena to je najuži dio tijela) koje se odatle šire. Trbuščić ćete također sakriti tako da majicu ne ugurate u hlače ili suknju, već je nosite preko njih. Birajte majice i tunike koje na predjelu prsa imaju uzorke koji će odvratiti pažnju s dijelova koje želite sakriti.

Izvor: Life Content