Skip to content

Termalno kupalište u Harkanyu, mađarski gradić ljekovite vode

Grad Harkány u Mađarskoj poznat po svojoj ljekovitoj vodi pogodnoj za reumatološke, dermatološke, ginekološke probleme, bolove u mušićima te ako ste jednostavno iscrpljeni i umorni!

Mađarski grad Harkány – koji je danas sve popularniji – sa svojim termalnim kupalištem je prije 180 godina krenuo putem ljekovitog turizma. Tijekom isušivanja nekadašnjih močvara, radnici su prvi osjetili blagi učinak ljekovite harkányske vode.

Grad Harkány i termalno kupalište je od onda zaslužno dobilo i nadimak “Meka za reumatičare”. Stoljetna prošlost je dokaz za činjenicu kako je harkányska voda, među ostalim sulfatskim vodama posebna u svojoj ljekovitoj snazi

gdsfsd 2Harkanjska voda je pogodna za reumatološke, dermatološke, ginekološke probleme te za tegobe organa za pokretanje. Tu Vas očekuje kupalište sa čistim zrakom, pogodnom klimom, mirnim okruženjem te vam nudi svoju jedinstvenu ljkekovitu vodu za odmor, rekreaciju i liječenje.

Bolujete od reumatičnih problema?

Imate ginekoloških tegoba?

Imali ste operaciju organa za pokretanje?

Ili ste samo jednostavno iscrpljeni i umorni?

Tada Vas očekuje Harkány sa dobrom klimom, čistim zrakom, mirnim okruženjem i jedinstvenom termalnom vodom. Osim toga će obližnja izletišta u Šiklošu i Vilanju sa gastronomskim užicima doprinjeti k tomu da Vaš boravak ostaje nezaboravan.

Očekuje Vas kupalište koje se prostire na 13,5 hektara arboretuma, sa 7.600m2 vodene površine, sa 5000m2 natkrivenog prostora, sa 3 ljekovita i 5 športska bazena sa atraktivnim sadržajima (2 pjenušave kupke, 2 saune, 2 kabina za parnu kupelj).

Osim toga u gradu Vas čeka bezbroj restorana, parkova, kipova. Ovaj dio južnoga Zadunavlja ima izuzetno dobru mikroklimu. Broj sunčanih sati je iznad 2100. I to u velikom doprinosi Vašem uspješnom boravku na tim prostorima. popustplus.hr