Skip to content

Počeo 4. ljetni diskont kulture

cktPost2 origTYPEFCentar za kulturu Trešnjevka četvrtu godinu uzastopce organizira Ljetni diskont kulture koji ove godine traje od 15. lipnja do 15. srpnja. Tijekom mjesec dana trajanja Diskonta za posjetitelje smo pripremili više od 70 programa, a uz već poznate „disontne artike” – koncerte, buvljake, izložbe i plesnjake, ove godine proširi smo našu ponudu pa vas pozivamo da se s nama rekreirate u parku nakon posla, pogledate prezentacije dalekih zemalja, izazovete prijatelje na okršaj u kvizu znanja… ili jednostavno uživate u dobrom koncertu uz (dobru) pivu…

Novost je i socijalna samoposluga. Škole su već zatvorile svoja vrata, a djeca i njihovi roditelji će se sigurno veseliti da je još jedna školska godina gotova, ali hoće li će svi biti sretni i hoće li sada sva djeca imati doručak koji je bio osiguran u školi.

Na zasluženi godišnji odmor otišla je i ona dobra učiteljica koja je imala 10 kn da plati jednom dječaku sendvič. E sad, gdje je tu veza između Centra za kulturu Trešnjevka, Ljetnog diskonta kulture i socijalne samoposluge u Zagrebu?

Volimo gledati kroz ružičaste naočale i svojim vas programom želimo opustiti, zabaviti i razmaziti… ali stvarnost nam ne da zaboraviti one manje sretne. Zato smo odlučili učiniti ono što možemo: za čitavo vrijeme trajanja Diskonta, svakim danom od 10 do 22, u CeKaTe možete donositi nekvarljive namirnice (brašno, ulje, rižu…) i osnovne higijenske potrepštine za zagrebačku Socijanu samoposlugu. Nama nije puno, a nekome je nužno… HVALA!

Ukoliko nas još niste posjetili, zovemo vas na druženje u subotu 20. Llpnja, i to na dijeljenje i razmjenjivanje odjeće. Naš buvljak bit će svake subote pa još imate vremena prekopati ormare. Ovaj princip razmjene odjeće relativizira novac kao simbol vrijednosti, te uvodi razmjenu roba, komunikaciju i aktivno druženje kao simbole nove dodane vrijednosti u tradicionalnoj svakodnevnoj ekonomiji. Na svakom susretu organiziramo i predavanja, tribine i radionice, razgovore… na kojima predstavljamo rad udruga i pojedinaca u ovom području te promičemo vrijednosti pokreta dijeljenja.