Skip to content

Zrće – Noa otvorila vrata tisućama partijanera

zrc1

Ustanak protiv Zrća: Od buke više ne možemo živjeti, ako treba idemo i na referendum

Vlasnici apartmana su najviše ogorčeni zbog prelijevanja “loših gostiju” sa Zrća na ulice Novalje.

– Od te buke i galame po ulicama više se ne da živjeti, mirno možemo spavati jedino kad je bura. A tamo se očito vrti veliki novac koji ide negdje drugdje, jer najbolji svjetski DJ-i koji dolaze zabavljati goste u te klubove dignu i po 50 tisuća eura za jednu noć, a nama te agencije koje dovode goste za Zrće usred ljeta traže da smještamo goste za 10 eura za jednu noć – primijetio je Ante Dabo, inače tajnik grada, uz konstataciju da je Zrće počelo smetati Novalji. Kritika se očito odnosi na aktivnosti klubova “Aquarius” i “Papaya”, koji diktiraju ovakav partijanerski ritam zabave.

Danijel Ropuš, a zatim i Dražen Peranić, tražili su da se cijela akcija usmjeri prema organiziranju referenduma u Novalji o tome kakav se turistički razvoj u budućnosti želi. Po svemu sudeći, akcija će i otići u tom smjeru. Novaljci će još temeljitije raspraviti kakvo Zrće žele.

zrc1  32

U sveopćem plakanju zbog kratkoće trajanja turističke sezone, čuveno paško Zrće se pokazalo kao proizvod koji pomiče granice. Naime, u klubu NOA se trenutno događa festival naziva Spring Break Island, manifestacija koja je okupila tisuće i tisuće mladih partijanera iz čitave Europe. Atmosfera je usijana, dnevni afterbeach partiji spektakularni, a tijekom večeri plesni podij je pun euforične, rasplesane ekipe. Sinoć su pozornicom žarili i palili momci iz Sigme, ekipa koja je poharala svjetske top ljestvice, a za koreografski doživljaj koji oduzima dah zaslužan je projekt La Fiesta, skupina svjetski poznatih plesača i artista. Zabava se nastavlja i večeras, kada će mix pult preuzeti Plastik Funk, u sklopu službenog pred partija Ultra Europe. U NOU dolaze DJ-evi svjetskog kalibra, a to nikoga ne treba čuditi, jer NOU je Top DJ Mag, najpriznatiji svjetski časopis glazbenog i klupskog života, proglasio je 37-mim najboljim klubom na svijetu. Čuveni časopis prikuplja glasove čitatelja i fanova iz čitavog svijeta, kreirajući nepristranu listu na koju se jednostavno ne može ušuljati slučajan prolaznik, pa je tako NOA, u konkuranciji najboljih klubova Las Vegasa, Ibize, Miamia, New Yorka i ostalih priznatih destinacija zasjala visoko na ljestvici.

zrc1  34  844859S0