Sarajevo dočekuje Papu

34003

34003

Sarajevo – Na svakom koraku u gradu osjeća se posebno raspoloženje, čemu posebno pridonose zastave. Na trasi kretanja Pape istaknute su zastave “u paru” Bosne i Hercegovine i Svete Stolice.

Na više mjesta istaknuti su službeni plakati s Papa poručuje “Mir vama”. Na crkvenim zgradama također su istaknute vatikanske zastave, te transparenti kojima se Papi izriče dobrodošlica.

Također, na dolazak visokoga gosta upućuju i naslovnice dnevnih i tjednih glasila, a radijske i televizijske kuće tijekom cijeloga dana su počele emitirati posebne emisije u kojima o značenju Papina pohoda govore i predstavnici mjesne Crkve. Putem medija odašilju se i servisne obavijesti, posebice vezane uz sutrašnju regulaciju prometa.

Zanimljivo je napomenuti, da će danas mnogi raditi skraćeno.

Za pohod Pape pripremili su se i lokalne turističke zajednice. Kako će veliki broj hodočasnika koji će sudjelovati na misi s Papom u Sarajevu provesti samo jedan dan, pripremljen je poseban turistički vodič koji na sažet način daje pregled najvažnijih znamenitosti koje se mogu vidjeti u jednom danu.

Neovisno od služnih organizacijskih materijala, u gradu se mogu nabaviti razni suveniri s likom pape Franje. (IKA)